Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell referma el seu compromís amb el projecte des Sindicat de Felanitx

El Consell referma el seu compromís amb el projecte des Sindicat de Felanitx

(30/08/2019)

La presidenta Catalina Cladera ha rebut avui en audiència el batle Jaume Montserrat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha reiterat avui el compromís de la institució insular amb el projecte que ha de convertir l’edifici des Sindicat de Felanitx en un centre de referència cultural. Ho ha fet durant l’audiència mantinguda el dematí amb el batle de Felanitx, Jaume Montserrat, i els tinents de batle Xisco Duarte i Miquel Lluís Mestre. «Ho duim als Acords de Raixa i avui reafirmam el nostre compromís amb aquest projecte ambiciós per convertir Es Sindicat en un centre internacional de referencia d’arts plàstiques, per Felanitx, per Mallorca i amb projecció internacional», ha apuntat la presidenta Catalina Cladera. 

«La propera passa és protegir l’entorn des Sindicat, i per això es faran obres per tancar el recinte i cobrir l’edifici, per tal d’aturar el seu procés de deteriorament», ha avançat la Presidenta. Aquestes primeres obres d’adequació les durà a terme el Consell de Mallorca amb pressupost procedent de les inversions estatutàries destinades a la compra i rehabilitació de Es Sindicat, que ascendeix a 4’4 milions d’euros, 1’9 dels quals s’han destinat a l’adquisició d’aquesta l’antiga cooperativa vitivinícola del municipi.

Una altra passa serà el canvi d’usos que ha de liderar l’ajuntament de Felanitx perquè el centre es pugui destinar a activitats culturals i, paral•lelament, treballar de manera conjunta amb les institucions autonòmica i municipal per dur endavant un projecte cultural de referència. 

«El Consell ja té el full de ruta de Felanitx per als propers quatre anys. Són els eixos de feina que els tres partits que integram l’equip de govern municipal tenim clar que volem impulsar», ha exposat el batle de Felanitx. 

En aquesta primera reunió institucional amb la presidenta del Consell, l’Ajuntament també ha posat damunt la taula altres qüestions, com la necessitat instal•lacions esportives, culturals, infraestructures viàries o socials, amb les quals el Consell s’ha oferit a treballar de manera coordinada.