Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell vindica la xarxa municipalista i les emprenedores amb valors socials i mediambientals aquest 8M

El Consell vindica la xarxa municipalista i les emprenedores amb valors socials i mediambientals aquest 8M

(08/03/2022)

L'acte institucional ha estat protagonitzat per dues beneficiàries dels crèdits del Consell per a projectes transformadors liderats per dones. «Les dones transformam, lideram, reivindicam», ha afirmat la presidenta Cladera.

El Consell de Mallorca, aquest 8 de març, s'ha sumat a la reivindicació global de les dones en el món i ho ha fet amb l'acte institucional que ha consistit en la lectura d'un manifest al Palau del Consell per part de la presidenta, Catalina Cladera, i dues dones, Daniela Rueda, d'Una Vida Mallorca, i Esther Seguí, de Pipalook . Elles formen part del grup de 25 dones, que ara per ara impulsen projectes transformadors gràcies a una línia de crèdits concedits pel Consell. La institució reivindica així a totes les dones que emprenen i lluiten per dur endavant els seus projectes per damunt d'un context econòmic complicat per a tothom, però sempre especialment per a les dones.

A l’acte han participat les dues vicepresidentes del Consell, Bel Busquets i Aurora Ribot, els consellers executius, així com portaveus dels grups polítics i altres consellers de la institució insular.

El manifest del 8M recordava que el Consell va compartir «la vindicació del Dia de la Dona, amb aquelles companyes que havien estat a primera línia, desenvolupant els treballs essencials durant l'estat d'alarma». Enguany, continua dient el text, «tornam a un referent del moviment feminista històric: la dona treballadora, i en especial a totes aquelles que obren camins, que emprenen, que desafien el difícil context econòmic per tothom, però sempre més per a les dones». D'altra banda, tal com s'ha explicat, 'Els pobles seran sempre nostres', és l'eslògan del manifest d'aquest Dia de la Dona en el qual el Consell referma el seu compromís d'avançar en polítiques públiques feministes.

«Les dones transformam, lideram, reivindicam. Amb una mirada que amara tot el món, que explicam el 8 de març i que volem expressar sempre. Perquè un dia ja no faci falta haver de defensar el que és obvi, com la defensa de la pau, la no violència, la resolució pacífica de conflictes i la convivència entre pobles. Avui aprofitam per dir que la guerra mai serà la solució», ha afirmat Cladera per concloure l’acte.

Potenciar el lideratge econòmic, social i polític de les dones del nostre poble; impulsar projectes per incentivar la participació de les dones en l'economia; posar en el centre de les polítiques municipals la vida de les persones i la cura d'aquestes; potenciar polítiques de sostenibilitat mediambiental; fer xarxa amb els altres ajuntaments i amb altres administracions per construir una Mallorca lliure de violències masclistes o promoure el benestar de les dones més grans dels municipis així com que les més joves puguin viure en igualtat són alguns dels compromisos recollits en el manifest.

Podeu consultar el manifest sencer fent clic aquí.

Vídeos

Acte 8M Consell