Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Iván Sevillano presenta als veïns d’Esporles el projecte de millora de la carretera entre Palmanyola i s’Esgleieta

El conseller Iván Sevillano presenta als veïns d’Esporles el projecte de millora de la carretera entre Palmanyola i s’Esgleieta

(20/04/2022)

Iván Sevillano ha explicat que «l’actuació suposarà una millora de la seguretat viària, una comunicació més fluida i la recuperació d’un entorn mediambiental amb un vial cívic que unirà els dos nuclis».

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, ha presentat als veïns i veïnes d’Esporles el projecte de millora de la carretera entre Palmanyola i s’Esgleieta. Sevillano ha explicat que «l’actuació suposarà una millora de la seguretat viària, una comunicació més fluida i la recuperació d’un entorn mediambiental amb un vial cívic que unirà els dos nuclis».

El projecte entre Palmanyola i s’Esgleieta, a més de millorar la seguretat viària d’una de les carreteres amb més concentració d’accidents de Mallorca, oferirà a la ciutadania una alternativa segura a l’ús del vehicle privat, amb la creació d’un vial cívic per on es podrà circular a peu o en bicicleta, i també es millorarà l’entorn mediambiental sense interferir amb el trànsit. Totes aquestes actuacions es duran a terme a través d’una millora de les tres interseccions, la disposició d’un vial cívic nou que unirà els dos nuclis, l’eliminació de revolts tancats i diferents actuacions en zones amb poca visibilitat per solucionar el problema de l’accidentalitat. A més, s’hi sembraran arbres i espècies vegetals autòctones i es crearan espais verds i zones enjardinades, d’acord amb la direcció de millora mediambiental del Departament de Mobilitat i Infraestructures. 

El conseller Iván Sevillano ha explicat que «ens hem reunit avui amb veïns i veïnes d’Esporles, tal com vàrem fer amb la gent de Bunyola. L’objectiu és explicar el projecte perquè volem que sigui participatiu. Intervenir a la carretera entre Bunyola i s’Esgleieta era obligatori pel gran nombre d’accidents que s’hi produeixen i perquè és una reivindicació històrica dels veïns de la zona que, tot i haver estat escoltada, no s’havia posat en marxa». En aquest sentit, Sevillano ha destacat que «ara tenim un projecte previ obert a propostes de millora de la ciutadania, és per això que consideram que aquestes trobades són imprescindibles».

Sevillano ha afegit que «estam molt orgullosos de la proposta que hem presentat, principalment per tres motius: d’una banda, perquè servirà per millorar la seguretat i solucionar els problemes d’accidentalitat de la via; de l’altra, perquè aconseguirem pacificar mediambientalment l’entorn urbà de Palmanyola, i, finalment i de manera molt especial, perquè disposarem d’un element que no s’havia previst mai en aquesta infraestructura: un carril bici i per a vianants que connectarà el nucli urbà de Bunyola amb el de s’Esgleieta. Així, una vegada més, afavorim les polítiques a favor de la mobilitat sostenible i donam alternatives reals i segures a l’ús del vehicle privat».

Pel que fa a la millora de les tres interseccions, s’actuarà per solucionar la dificultat per accedir a sa Font Seca i Palmanyola, on conflueixen en un únic punt les avingudes dels Clavells i de Santa Maria i el carrer dels Tulipans. També es farà obra a la sortida de Palmanyola cap a s’Esgleieta, la qual cosa farà reduir la velocitat d’entrada al nucli de Palmanyola, pacificarà l’entorn urbà i servirà de comunicació amb Son Térmens i la urbanització pròxima. La tercera intersecció que es resoldrà se situa a la carretera de s’Esgleieta, servirà per aconseguir augmentar la fluïdesa del trànsit i evitar de manera important les retencions actuals.

Pel que fa al vial cívic, s’ha projectat de manera que tengui una amplada de 2,5 metres a més d’un parterre d’un metre per a plantacions i enllumenat. Aquest vial, separat de la carretera, unirà els nuclis de Palmanyola i s’Esgleieta i continuarà cap a Palma, aprofitant la carretera antiga i comunicarà la zona urbanitzada de Son Maixella. A més, es millorarà el traçat de la carretera, s’eliminaran revolts perillosos i zones amb poca visibilitat.

El projecte, que tindrà un pressupost d’uns 6 milions d’euros, servirà per solucionar els principals problemes d’una carretera desgastada de 3,3 quilòmetres, per la qual circulen uns 5.900 vehicles diaris i aportarà, a més, una infraestructura nova per al vianant i per al ciclista. «Això suposarà una millora considerable per a la comunicació de la zona, del medi ambient i de la qualitat de vida del veïnat», ha assenyalat.