Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Mauricio Rovira explica als veïns de Santa Maria el projecte de canalització de les aigües pluvials de la plaça Hostals que començarà en abril

El conseller Mauricio Rovira explica als veïns de Santa Maria el projecte de canalització de les aigües pluvials de la plaça Hostals que començarà en abril

(13/03/2015)

Consell i Ajuntament es posaran d’acord per minimitzar les molèsties de les obres que tenen com a finalitat acabar amb el problema de les inundacions que pateix històricament aquesta zona

El conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, i el director insular de Carreteres, Rafel Gelabert, acompanyats per enginyers del Departament, juntament amb la batlessa Rosa Vich, es varen reunir ahir horabaixa amb veïns de Santa Maria per presentar el projecte de canalització de les aigües pluvials a la plaça Hostals per evitar les inundacions dels habitatges quan plou molt.

 

Mauricio Rovira va explicar-los que les obres començaran després de les festes de Setmana Santa, al mes d’abril, i que es prendran les mesures que facin falta, d’acord amb l’Ajuntament de Santa Maria, per minimitzar al màxim les molèsties als residents de la zona.

 

El veïns aprofitaren la visita del conseller Rovira per exposar el problema d'inundacions que pateixen, des de fa anys, a la plaça Hostals. La travessia pateix l’acumulació d’aigua cada vegada que hi ha pluges fortes, i s’inunden les plantes baixes de la zona.

 

L’Ajuntament, amb les subvencions de Cooperació Local, ja va  iniciar un primer projecte de canalització d’un tram de 380 metres entre els carrers batle Gabriel Bibiloni i batle Pere Jaume Pons fins al costat de l’aparcament que hi ha a l’entrada del municipi des de l’autopista Palma-Inca.


I, per altra banda, el Departament d’Urbanisme i Territori iniciarà un altre tram del col·lector de pluvials a la plaça, que afecta la carretera vella d’Inca (Ma-13A). Aquesta obra en concret es desenvoluparà en un tram d'uns 325 metres de la plaça Hostals i dels carrers de sa Matança i batle Gabriel Bibiloni, que connectarà amb la canalització que s’hi fa en aquests moments. Tindrà un pressupost de licitació de 257.057 euros i un període d’execució de sis mesos.


Aquestes dues actuacions permetran evacuar les aigües pluvials i posaran punt i final als problemes de drenatge de la plaça Hostals i carrers de l’entorn.