Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Sevillano fa una visita de seguiment a les obres de la rotonda nova del polígon de Can Valero

El conseller Sevillano fa una visita de seguiment a les obres de la rotonda nova del polígon de Can Valero

(17/05/2022)

Les intervencions suposaran una millora de la seguretat, de la integració paisatgística i de les aturades de transport públic.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha fet una visita de seguiment a les obres de la rotonda nova del polígon de Can Valero. La finalitat de les intervencions és augmentar la seguretat i, al mateix temps, millorar la integració paisatgística i les aturades de transport públic, millorant-ne la ubicació i augmentant-ne el nombre per facilitar la connexió entre els busos urbans. A la visita també hi han assistit la directora insular d'Infraestructures Olga Martinez, el president d’ASIMA, Francisco Martorell, i el director de l’entitat, Alejandro Saénz. 

Sevillano ha explicat que «les obres de millora avancen així com estava planificat i és satisfactori veure com feim possible una reivindicació reclamada durant molts d’anys per ASIMA i els seus centenars d’associats. Aquesta intervenció satisfà els principis pels quals ens regim aquesta legislatura: millorar la xarxa secundària de carreteres, promoure el transport públic i reduir els accidents donant més seguretat a les nostres vies». El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha afegit que: «amb aquestes obres de millora assolim dos objectius molt importants per al departament: una millora en la integració paisatgística i una optimització dels punts de connexió del transport públic. Aprofitam la intervenció per plantar vegetació autòctona i per implementar més aturades d'autobusos de l’EMT que siguin accessibles i segures». 

Per altra part, el president d'ASIMA, Francisco Martorell, ha explicat que «estam encantats perquè aquesta rotonda era una reivindicació de fa molts d'anys i a aquesta legislatura ho hem aconseguit. Es tracta d'una obra molt important que dota de seguretat a l'entrada i sortida del polígon i que millorarà la fluïdesa del trànsit».

La infraestructura nova es desenvolupa en la intersecció de la rotonda, com a resposta òptima que ha mostrat una gran versatilitat per solucionar els problemes de seguretat respecte de la intersecció actual en vies interurbanes similars. Afavoreix i millora la seguretat de l’entrada i de la sortida del polígon de Can Valero cap a l’Ma-1041 i permet fer un canvi de sentit. La rotonda projectada tindrà dos carrils de circulació de 4,15 m d’ample cada un. La rotonda estarà dotada d’enllumenat amb lux LED de baix consum de 250 W al perímetre de la rotonda i, als vials d’aproximació, amb bàculs més petits. També es crearan dues entrades de bus, a petició de l’EMT.

Respecte de la integració paisatgística, s’ha optat per una solució similar a altres rotondes executades pel Consell: l’illot central s’omplirà superficialment amb una capa final de graveta de pedra arenosa, tancada perimetralment mitjançant una franja longitudinal de pedra. Dins aquestes superfícies de grava es crearan illetes petites de manera irregular, amb vegetació autòctona. A la part central, es disposaran dos garrovers trasplantats, amb escorça de pi com a tapís. Les illetes es pavimentaran amb aplacat de pedra, al parterre es plantaran llentiscla i lavanda, i als 3 metres exteriors de la rotonda, adelfes. El pressupost de totes aquestes actuacions és de 538.726 euros i el termini d’execució de les obres és de quatre mesos.