Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El conseller Sevillano visita el final de l’obra d’adequació de murs de pedra en sec i camins al Parc Natural de sa Dragonera

El conseller Sevillano visita el final de l’obra d’adequació de murs de pedra en sec i camins al Parc Natural de sa Dragonera

(10/08/2022)

  • El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha explicat que «les actuacions s’han duit a terme mitjançant la tècnica tradicional de pedra en sec i s’han recuperat materials dels murs enfonsats i de la zona, perquè les millores quedin totalment integrades a l’entorn».
  • Les actuacions de reparació s’han coordinat amb el personal tècnic del Parc Natural i han comptat amb l’assessorament del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha visitat avui el final de les obres d’adequació de murs de pedra en sec i camins a sa Dragonera. Les actuacions, fetes per margers acreditats, s’han duit a terme mitjançant la tècnica tradicional de pedra en sec i amb materials recuperats dels murs enfonsats i de la zona, perquè les millores quedin totalment integrades al paisatge natural de sa Dragonera. 

L’objectiu de la intervenció era arreglar els darrers despreniments que s’havien produït a la carretera que condueix de l’embarcador de cala Lledó fins al far de Llebeig, el que està situat més al sud de l’illa, a més de reparar altres despreniments que hi havia hagut a diferents murs al llarg dels darrers anys. Aquests marges que han patit desperfectes daten del segle XX i eren de pedra seca. «És per això que la restauració s’ha fet amb la mateixa tècnica de pedra en sec, per respectar al màxim el patrimoni paisatgístic de l’illa, l’entorn patrimonial i mediambiental», ha assegurat el conseller Iván Sevillano. 

A més, segons ha explicat el Departament de Mobilitat i Infraestructures, totes les actuacions s’han coordinat amb el personal tècnic del Parc Natural i han comptat amb l’assessorament del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca. Iván Sevillano ha destacat que «les intervencions que hem fet a l’illa de sa Dragonera s’han fet amb tota la precaució per respectar i conservar l’hàbitat natural de l’illa». Sevillano ha afirmat que «estam orgullosos de poder dir que, una vegada més, el Departament de Mobilitat i Infraestructures demostra que es poden fer les coses amb sensibilitat mediambiental».

Pel que fa al material i tal com ja va exposar el conseller a l’inici de les obres, s’ha reutilitzat la mateixa pedra que havia caigut per rehabilitar els murs i s’han usat materials originals de sa Dragonera per a una perfecta integració paisatgística. En una segona fase, s’arreglarà el camí que uneix l’embarcador de cala Lledó fins al far de Tramuntana, per a la qual també es faran servir les mateixes tècniques tradicionals. 

El conseller ha afegit que «tot i que pugui semblar estrany, els camins de sa Dragonera pertanyen al Departament de Mobilitat i Infraestructures, perquè fa anys així es va adscriure. Això ens ha permès fer aquesta actuació amb tota la capacitat d’un departament que està acostumat a desenvolupar obres».