Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Medi Ambient celebra la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

El Departament de Medi Ambient celebra la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

(24/11/2017)

Més de 900 persones d’arreu de Mallorca han sol•licitat poals per a separar matèria orgànica a casa que s’han ofert des de la institució amb motiu d’aquesta celebració

La setmana europea de la prevenció de residus, que va començar dissabte passat i acaba demà, és una iniciativa que té com a principal objectiu promoure accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. Per celebrar-ho des del Departament de Medi Ambient es va decidir donar sortida als poalets per recollir matèria orgànica que des de feia anys estaven emmagatzemats a les instal·lacions de Tirme.

                                                  

Per això es va posar en marxa una campanya perquè qualsevol ciutadà pogués sol·licitar un d’aquests poalets emplenant un senzill formulari. En total 901 persones d’arreu de Mallorca s’hi varen mostrar interessades i ja han pogut recollir durant aquesta setmana els poals. A més, es va fer el sorteig d’un compostador per incentivar el compostatge a la llar. Na Catalina Pocoví del municipi de Sant Joan ha estat l’afortunada, i avui ha recollit el seu premi de mans de la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i de la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals.

 

Just abans, Espeja i Canals han assistit a la jornada que s’ha duit a terme a l’empresa concessionària Tirme amb motiu de la setmana europea per a la prevenció de residus. Una jornada a la qual 250 nins i nines de primària del CP Ses Quarterades (Calvià). CP Es Vinyet (Andratx) i CP Puig de na Fàtima (Puigpunyent) han duit a terme diferents activitats lúdiques i didàctiques relacionades amb la reducció. Per exemple, un bingo reciclador, el twister dels residus, les dames del reciclatge o taller d’instruments musicals.

 

Per altra banda, a través de les xarxes socials del Consell de Mallorca s’han donat un seguit de consells senzills perquè qualsevol a casa seva pugui reduir els residus que produeix. D’aquesta manera es vol fomentar que, per exemple, la compra de productes a granel, utilitzar envasos reutilitzables o piles recarregables.

 

Des del Departament de Medi Ambient, sempre s’ha donat molta importància a la jerarquia de residus per a la seva gestió, que marca clarament com a primera opció la reducció, seguida de la reutilització i el reciclatge.