Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El futur dels fons i col·leccions privats de fotografia a Mallorca, a debat

El futur dels fons i col·leccions privats de fotografia a Mallorca, a debat

(26/10/2017)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, a través de l’Arxiu del So i de la Imatge, organitza aquest divendres 27 d’octubre una taula rodona amb el títol “Fons i col·leccions privats de fotografia a Mallorca. Situació, problemàtica i futur”. L’acte coincideix amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual i s’emmarca dins les activitats organitzades entorn a l’exposició homenatge a Andreu Muntaner i Darder.

La cita és aquest divendres a les 19 hores al Museu Krekovic i reunirà a la mateixa taula de conversa el director insular de Cultura, Rafel M. Creus amb el reconegut col·leccionista i documentalista, Andreu Muntaner i Darder; Marina Planas, gestora de l’arxiu Josep Planas Muntanyà; Jaume Gual, fotògraf i membre de l’associació Palma XXI; Rosa Maria Aguiló, conservadora del Museu de Mallorca; el fotògraf Joan Llompart, Torrelló i Francesc Bonnín, responsable de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorc (ASIM).

 

Tots ells debatran entorn a la situació actual, problemàtiques de conservació i futur dels fons i col·leccions privats de fotografia a Mallorca. Una mostra clara de la vàlua d’aquests fons és l’exposició en la qual s’emmarca aquesta activitat: “Un recorregut fotogràfic per la façana marítima de Palma (c.1860-1960). Homenatge a Andreu Muntaner i Darder”, que acull el Museu Krekovic.

 

La taula rodona coincideix, a més, amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que l’any 2005 va aprovar la UNESCO com a mecanisme per conscienciar la gent de la necessitat d’adoptar mesures urgents i reconèixer la importància d’aquest tipus de documents. Cal tenir en compte, tal i com assenyala aquest organisme internacional, que els documents audiovisual –pel·lícules, programes de ràdio i televisió, gravacions d’àudio i vídeo- són patrimoni de tots i contenen informació clau dels segles XX i XXI, que formen part de la nostra història i identitat cultural.