Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS s'adhereix a la iniciativa 'Ciutats Amigues de la Infància' d'UNICEF amb l'objectiu de sensibilitzar a la població en favor dels drets dels nins i les nines

L'IMAS s'adhereix a la iniciativa 'Ciutats Amigues de la Infància' d'UNICEF amb l'objectiu de sensibilitzar a la població en favor dels drets dels nins i les nines

(17/03/2022)

El conveni de col•laboració contempla també donar suport a la implantació dels plans locals d’infància i adolescència als diferents municipis de Mallorca.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Sofia Alonso, juntament amb la vicepresidenta segona de l'IMAS, Magdalena Gelabert, i la directora insular de Suport Territorial, Àngels Candel, ha presentat avui un conveni de col•laboració amb l'ONG UNICEF per desenvolupar la iniciativa 'Ciutats Amigues de la Infància' i per donar suport a la implantació dels plans locals d’infància i adolescència als diferents municipis de Mallorca.

A l'acte de signatura han assistit, també, diferents representants de l'organització sense ànim de lucre UNICEF Comitè Balears com ara la seva presidenta, Mercedes del Pozo, el coordinador Claudio López i la tècnica de sensibilització, Patricia Grases.

Sofia Alonso ha volgut destacar que «tota passa endavant en favor dels drets dels nins i nines és un avanç i una bona notícia. Des de l’IMAS treballam de manera constant en la millora de la qualitat de vida i atenció d'un dels sectors de la població més vulnerable”.

Per definició, una 'Ciutat Amiga de la Infància' és qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets dels nins, nines i adolescents d'acord amb la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

Els objectius d’aquest programa cerquen la millora de les condicions de vida d'infants i adolescents a través de polítiques locals que garanteixin el seu desenvolupament ple i el compliment dels seus drets, posant especial atenció a la visibilització dels grups més vulnerables.

La presidenta d'UNICEF, Mercedes del Pozo ha remarcat la importància d'un conveni que «vol donar veu als infants de l'illa, perquè els municipis a on viuen escoltin les seves necessitats, desitjos i queixes i participin activament en la millora de la seva qualitat de vida».

D’acord amb el conveni, l'IMAS es compromet a fomentar estratègies de sensibilització amb els municipis de Mallorca per promocionar el programa; donar-los suport tècnic i acompanyament per dissenyar i implementar polítiques dirigides a nins, nines i adolescents amb enfocament de drets d'infància o coordinar-se amb UNICEF per organitzar una jornada anual formativa al personal tècnic de les corporacions locals.

Per la seva part, l'ONG aportarà informació, documentació, eines i recursos que s'elaborin sobre drets d'infància, participació infantil i 'Ciutats Amigues de la Infància' i formarà al personal de l'IMAS i als tècnics municipals en aquests temes; acompanyarà als professionals del Servei de Prevenció Comunitària i Suport Territorial del IMAS en la implantació dels plans; o assessorarà en el procés de constitució del consell de participació infantil i adolescent.

Segons la directora insular Àngels Candel, «els plans locals d’infància i adolescència són una aposta ferma en la millora de la seva atenció als municipis de Mallorca a través d'una eina que permet la coordinació de les accions que des de diferents indrets es duen a terme i amb la participació de les persones amb els recursos de prevenció comunitària».

Una de les primeres accions conjuntes serà el proper mes de juny, quan es celebrarà una jornada relativa als continguts del present conveni dirigida, principalment, a tots els professionals dels serveis socials I entitats interessades.