Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS obre un nou centre d'acollida per a menors que permetrà millorar l'atenció als joves usuaris del centre de Son Roca

L'IMAS obre un nou centre d'acollida per a menors que permetrà millorar l'atenció als joves usuaris del centre de Son Roca

(25/10/2021)

L'objectiu d'aquesta legislatura de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials és disposar de centres d'acolliment residencials especialitzat en adolescents més petits i fora dels nuclis urbans

Aquest dilluns s'han reunit representants de l'Ajuntament de Palma, de l'IMAS, veïnats i teixit social del barri de Son Roca. Una trobada que s'emmarca en l'àmbit de treball existent de contactes periòdics per millorar el clima de convivència a la barriada i que ha promogut la presidenta del Districte Ponent, Angélica Pastor. En aquesta reunió, la directora insular d'infància i família, Maria Ángeles Fernández ha confirmat Norai serà el següent centre en entrar dins l'estratègia de l'IMAS de disposar de centres d'acolliment residencials especialitzat en adolescents més petits i fora dels nuclis urbans, amb més recursos i més professionals especialitzats. Així es preveu una progressiva reducció de places a Norai fins a l'1 de març, quan finalitza el concert amb aquest centre.

Fernández ha assenyalat que aquesta actuació forma part de les accions previstes aquesta legislatura que tenen com a objectiu "millorar l'atenció a la infància i adolescència en situació de desprotecció", com també l'ampliació els dos darrers anys de 58 places més d'acolliment residencials especialitzat en joves.

La directora ha remarcat que els veïns i veïnes de Son Roca han estat informats de la voluntat de l'IMAS durant els darrers quatre mesos. Fernández ha aprofitat per agrair la feina feta conjuntament durant anys amb les entitats de la barriada. També ha condemnat de forma contundent la greu agressió a un jove menor, resident al centre de tutela que gestiona una entitat del tercer sector que manté un concert de gestió amb l'IMAS, per la qual va haver de ser ingressat a l'Hospital de Son Espases amb ferides greus al cap causades per forts impactes. L'IMAS es personarà en la causa, cas que la investigació policial sobre els fets que s'està duent a terme culmini amb l'obertura d'un procediment judicial.

A la reunió han assistit representants de Naüm, de la Coordinadora de Son Roca, de la Federació de Veïnats, de la policia local i nacional, de l'ajuntament de Palma i de l'IMAS. Tots els participants han fet una crida a la tranquil·litat i a la convivència, i també ha remarcat la necessitat de sortir del to de crispació utilitzat de forma interessada per qui aposta per la violència de forma irresponsable.

El centre Norai que té vint places, va obrir les portes l'any 2013, funciona com a centre de primera acollida, especialitzat en l'aixopluc de menors migrants que arribaven a Mallorca sense familiars que se'n fessin responsables. Aquest centre forma part de la xarxa d'acolliment residencial per a adolescents de l'IMAS que disposa de quinze centres.