Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El jurat dels Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social es reuneix per avaluar les candidatures

El jurat dels Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social es reuneix per avaluar les candidatures

(05/12/2018)

El jurat dels premis Consell de Mallorca a la Innovació Social s'han reunit avui a la seu del Consell de Mallorca per tal d'avaluar les candidatures presentades a l'edició d'enguany dels guardons. Els guanyadors d'entre la trentena de projectes presentats, es donaran a conèixer en una gala que tendrà lloc el 20 de desembre al Teatre Principal de Palma.

En aquesta edició, el jurat està format pel director insular de Persones amb Discapacitat, José Manuel Portalo, que actuarà com a president, la directora insular d'Inclusió Social, Teresa Vallespir; el director general de Planificació i Serveis Socials, Adreu Horrach; el director general de Cooperació, Antoni Servera; la regidora de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma, Mercè Borràs; José Falcó, president del Tercer Sector Social Illes Balears, Antònia Rosselló, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Ignasi Martín, president del Col·legi Oficial de Treball Social de les Illes Balears; Antoni Aguiló Pons, del vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable; Fernanda Caro Blanco, membre del Consell Assessor de l'IMAS; Aurora Bonet, membre de la Taula per a l'accessibilitat universal de Mallorca; Jesús Luna, president del CERMI Illes Balears i la periodista Sebastiana Carbonell Hierro.

Els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social es divideixen en tres categories, els Premis d'Innovació Social; el premi Pere Mascaró als estudis o investigacions socials i el premi a la millor campanya de sensibilització.

Així els Premis d'Innovació Social donen cabuda a aquells projectes d'actuacions realitzades durant l'any anterior que siguin exemplars per la seva coherència i el seu impacte en els drets socials, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats, independentment de si es tracta d'actuacions municipals, insulars o de cooperació internacional desenvolupades des de Mallorca. S'estableixen tres guardons, un de 10.000 euros pel guanyador i 7.000 pels altres dos projectes premiats.

Pel que fa al Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions socials, es tracta d'una categoria que es posà en marxa el 2017 i cerca premiar un estudi, investigació o publicació que promogui l'eficiència, l'agilitat i la sostenibilitat del sistema dels serveis socials. En aquest cas, el guanyador rebrà 7.000 euros.

Finalment es lliurarà el Premi a la millor campanya de sensibilització, guardó que reconeix una publicació, programa, acció ciutadana, xarxa social, campanya d'informació, sensibilització o formació, pàgina web o altres mitjans que hagin aconseguit resultats d'impacte social transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per afrontar les necessitats i els reptes socials. El premi en aquesta categoria és de 5.000 euros.

D'altra banda, des de l'IMAS es vol reconèixer també la trajectòria professional i/o personal d'una entitat del tercer sector i d'una persona que destaquin per a la seva contribució a la transformació social cap a una societat més justa i inclusiva i que s'hagi erigit en exemple per a la igualtat d'oportunitats i drets socials. Els dos reconeixements els decidí el Consell Assessor de l'IMAS, que es reuní el passat 26 d'octubre. Aquests reconeixements no tendran dotació econòmica.