Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ministeri de Defensa autoritza la instal·lació d’un pont militar a Artà

El Ministeri de Defensa autoritza la instal·lació d’un pont militar a Artà

(12/11/2018)

El pont autoritzat és un pont Bailey T-S de 15,24 metres de longitud, calçada de trànsit de cinc metres i un pes màxim autoritzat de seixanta tones.

El Ministeri de Defensa ha autoritzat que s’instal·li un pont militar desmuntable a Artà (Ma-12, Port d’Alcúdia-Artà) que varen sol·licitar la setmana passada el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Artà, després que el passat 9 d’octubre els aiguats fessin caure la passarel·la que dona accés a la població.

El pont autoritzat és un pont Bailey T-S de 15,24 metres de longitud, calçada de trànsit de cinc metres i un pes màxim autoritzat de seixanta tones. L’Exèrcit de Terra instal·larà aquesta infraestructura i ho farà a través del regiment de pontoners de Saragossa, que ja és a Mallorca per iniciar la provisió de material.

Pel que fa al termini d’execució del projecte, es calcula, si la meteorologia ho permet, que el terreny per instal•lar-hi l’estructura estarà llest en unes dues setmanes i posteriorment l’Exèrcit alçarà el pont en quatre dies aproximadament.

Regulació del trànsit
La circulació pel pont provisional es farà en un únic sentit, d’entrada a Artà. I pel que fa a la sortida d’Artà en direcció a la Colònia de Sant Pere (Ma-12) es farà per la carretera de Manacor (Ma-15), camí de la Calobra i camí de Carrossa (Ma-3334). En cas de necessitat, per motius excepcionals, es podrà regular el trànsit alternatiu pel pont amb semàfors.

La limitació de velocitat quan es travessi el pont serà de 20 km/h i la distància mínima entre vehicles haurà de ser de cinc metres. A més, per motius de seguretat, la passarel·la es tancarà de 23 h a 7 h del matí.

Una altra de les mesures acordades és que, en cas d’avís meteorològic taronja per pluges a la zona, la policia local d’Artà i el personal tècnic de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat vigilaran el pont de forma permanent.