Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Museu de Mallorca inaugura dimecres Josep Pons Frau, a plena llum

El Museu de Mallorca inaugura dimecres Josep Pons Frau, a plena llum

(16/05/2022)

L’obertura al públic coincideix amb el Dia Internacional dels Museus.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, han presentat avui l’exposició Josep Pons Frau, a plena llum, que s’inaugurarà dimecres en el marc del Dia Internacional dels Museus i romandrà oberta fins a l’11 de setembre. A la presentació han assistit els nets de l’artista i impulsors de la mostra, Carles i Cuki Pons. 

Durant la presentació, Busquets ha explicat que aquesta exposició temporal té com a objectiu acostar el museu a nous públics i oferir nous incentius per aquelles persones que ja coneixen l’exposició permanent. «Volem que el Museu estigui sempre obert a l’art i la cultura, en totes les disciplines artístiques possibles, sempre miram d’encabir-ho perquè volem que els equipaments culturals del Consell de Mallorca siguin espais on gaudir de la cultura i el patrimoni i on es creïn sinergies», ha afegit la vicepresidenta. 

Segons han explicat els nets de Pons Frau, es tracta d’una mostra de les diverses facetes de la producció de l’artista, nascut a Sineu el 1883 i mort a Palma el 1952. L’objectiu de la mostra és exposar l’obra de Josep Pons Frau amb especial atenció als diàlegs i intercanvis que es produeixen entre les diferents facetes que la integren: pintura, fotografia, ceràmica, dibuix, il•lustració i grafisme. 

A més, segons han puntualitzat, l’exposició pretén ser el punt de partida per aprofundir en aspectes com ara la singularitat de la Mallorca dels anys vint a través de les arts d’aquest autor polifacètic, valorant la seva producció pictòrica i ceràmica, part de la qual ha estat fins ara desconeguda i el valor de les imatges com a testimonis etnogràfics, entre d’altres. 

Així mateix, l’exposició intenta posar en diàleg l’obra de Pons Frau amb la d’alguns creadors contemporanis: el arqueòleg gastronòmic Tomeu Arbona, el dissenyador de roba Sebastian Pons, l’escultor Ricardo Gago, el fotògraf Jaume Gual, l’artista visual Mariona Omedes, la pintora Christine Monrrow i el dibuixant, mateix net de l’artista, i arquitecte Carles Pons. 

L’exposició ha estat possible gràcies al suport del Consell de Mallorca, i de la Universitat de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma amb els fons fotogràfics de l’artista, a més de la col•laboració de l'Ajuntament de Sineu, el Col•legi d'Arquitectes Tècnics, i bàsicament l'Associació Llegat Pons Frau i els familiars amb la cessió de l’obra.