Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Museu Krekovic presenta l'exposició 'Paisatges contemporanis', que agrupa una selecció d'obres pictòriques i fotogràfiques del fons d'art del Consell de Mallorca

El Museu Krekovic presenta l'exposició 'Paisatges contemporanis', que agrupa una selecció d'obres pictòriques i fotogràfiques del fons d'art del Consell de Mallorca

(27/03/2015)

El vicepresident insular, Joan Rotger, ha estat present durant la visita a la mostra, que ha coincidit amb el desenvolupament del taller familiar 'Espai obert, quan l'art surt dels museus'

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha participat avui horabaixa en la presentació de l'exposició 'Paisatges contemporanis', una selecció del fons d'art contemporani del Consell de Mallorca, que ha tengut lloc al Museu Krekovic. L'acte ha comptat també amb la presència de la directora del museu, Maria del Mar Gaita, que ha guiat una visita a través d'una mostra que recull, principalment, obres pictòriques de caire figuratiu sorgides del talent d'artistes com Tudanca, Jacint Todó Vila, Camargo i Ramon Ontiveros, si bé tampoc hi falten les creacions més abstractes, de la mà de Josep Maria Alaminos.

Igualment, l'exposició, que restarà oberta al públic fins el 24 d'abril, acull una àmplia representació de treballs fotogràfics. Entre aquesta producció cal destacar la visió d'un desolat paisatge urbà reproduït per Xisco Bonnin, i la sèrie sobre naturalesa signada per Joan Ramon Bonet. Per la seva part, Joan Àvila i Moisès Aguiló presenten paisatges urbans més associats a la quotidianitat, mentre que les aportacions de Ñaco Febré parteixen d'un plantejament més aviat líric del paisatge natural.

La mostra es completa amb obres que proposen intervencions creatives en el mateix entorn. És el cas de Laura Marte, que utilitza una tanca publicitària, i Per Pegen Lindqvist i Laia Ventayol, que elaboren les seves propostes artístiques a partir de la interactuació amb la natura.

Per un altre costat, el Museu Krekovic ha organitzat un seguit d'activitats complementàries al voltant de l'exposició. Una d'elles es diu 'Paisatges sonors', i consisteix en visites a la col·lecció del Consell de Mallorca on el so cobra una significativa rellevància. Aquestes visites es duran a terme els dies 1 i 8 d'abril a les 17.30 hores, pel que fa al públic infantil i familiar, i els dies 15 i 22, a les 12 del migdia, en el cas del públic adult.

Finalment, durant la presentació d'avui horabaixa, ha tengut lloc també el taller familiar 'Espai obert, quan l'art surt dels museus', adreçat a infants i adolescents i organitzat amb l'objectiu de donar a conèixer diverses representacions artístiques que traspassen els murs dels museus entesos com a contenidors d'art. El vicepresident del Consell, Joan Rotger, ha seguit amb atenció del desenvolupament d'aquesta activitat gratuïta que el Museu Krekovic ha fet coincidir amb la visita a la selecció del fons d'art contemporani de la institució insular, agrupada entorn de la denominació 'Paisatges contemporanis'.