Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El nou Patronat de la Fundació Mallorca Turisme aprova la posada en marxa d’un pla de xoc de promoció turística davant el cessament d’operacions de Thomas Cook

El nou Patronat de la Fundació Mallorca Turisme aprova la posada en marxa d’un pla de xoc de promoció turística davant el cessament d’operacions de Thomas Cook

(25/09/2019)

L’FMT convocarà el Consell Assessor amb la màxima celeritat possible per donar resposta a la situació originadaEl conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha presidit la sessió de constitució del nou Patronat de la Fundació Mallorca Turisme (FMT), en el qual s’ha decidit posar en marxa un pla de xoc de promoció turística que ajudi a reconduir la situació provocada pel cessament d’operacions de Thomas Cook. 

En aquesta primera reunió del Patronat, en què també s’han nomenat els membres del Consell Assessor, s’ha acordat treballar conjuntament per atendre la incidència del Brexit i la recessió econòmica a Alemanya en el comportament de la temporada turística, situacions que afecten directament els nostres mercats emissors principals.

Serra ha explicat que ja estan en marxa accions importants, com ara un conjunt d’accions de promoció de Mallorca en el context de la fira World Travel Market, el reforç de campanyes de publicitat i l’assistència a fires de producte.

El Consell Assessor de la Fundació es convocarà el més aviat possible perquè totes les iniciatives que es posin en marxa comptin amb el suport i la col·laboració de tot el sector.

Consell Assessor del Patronat de l’FMT és un ens vinculat amb funció assessora i consultiva, amb capacitat de presentar les deliberacions al Patronat. El formen representants de la Federació Hotelera de Mallorca, l’Agrupació de Cadenes Hoteleres, Foment del Turisme de Mallorca, Cambra de Comerç, UIB, AVIBA, persones de reconegut prestigi en el sector turístic, representants dels municipis de Mallorca i representants de sindicats.

El Patronat de l’FMT

La Fundació Mallorca Turisme és una entitat 100 % pública, sense ànim de lucre, integrada en el Consell de Mallorca. 

La finalitat de l’FMT és fomentar la promoció turística de l’illa en els mercats nacionals i internacionals, així com crear producte turístic, gestionar serveis turístics en general i tota activitat que tengui per objectiu promoure el turisme a l’illa.
Segons estableixen els estatuts, presideix la Fundació el conseller de Turisme, Andreu Serra, i n’ocupa la vicepresidència la directora insular de Turisme, Lucía Escribano.

Així mateix, hi ha quatre vocalies a càrrec dels consellers o conselleres responsables dels departaments d’Hisenda i Funció Pública; Presidència; Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, i de Territori.

Així mateix, i per la condició d’entitat pública, hi ha representació dels vuit grups polítics amb presència en el Ple del Consell, així com un membre de l’AETIB, del Govern de les Illes Balears.