Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple del Consell aprova ajudes a sis federacions esportives per valor de 90.000 euros

El ple del Consell aprova ajudes a sis federacions esportives per valor de 90.000 euros

(08/06/2017)

La sessió plenària d'aquest dijous al Consell de Mallorca ha donat llum verda a la concessió de sis subvencions que formen part del programa "Esport escolar federat" que impulsa la Direcció Insular d'Esports. Sumen poc més de 90.000 euros que es destinen a les federacions d'atletisme, activitats subaquàtiques, petanca, vela, handbol i piragüisme per impulsar activitats dirigides a infants i joves esportistes de Mallorca en edat escolar.

A través del programa "Esport escolar federat a Mallorca" la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca col·labora en el desenvolupament de les competicions i de les activitats que al llarg de la temporada esportiva els clubs i les federacions esportives duen a terme, perquè els infants i joves esportistes de Mallorca en edat escolar se'n puguin beneficiar. Aquest programa disposa d'un pressupost de 722.000 euros, que beneficien a 33 federacions. 

 

Avui, el ple del Consell de Mallorca ha donat llum verda a les ajudes que rebran aquest 2017 sis d'aquestes federacions: atletisme (23.625 €), activitats subaquàtiques (10.204€), petanca (6.300€), vela (16.256€), handbol (14.183€) i piragüisme (20.556€). 

 

"Són ajudes directes a l'esport de base", explica el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "a infants perquè puguin accedir a diversitat d'esports, sigui a través de federacions d'esports majoritaris o d'esports minoritaris. La intenció és fer arribar recursos a les federacions per donar suport a activitats esportives que cerquen la integració social, la participació, l'educació en pràctiques saludables, en definitiva, una manera de donar suport directe a la pràctica esportiva que té molts beneficis no sols a nivell individual sinó també a nivell social i col·lectiu". 

 

Durant l'any 2016, les federacions beneficiàries d'aquesta línia d'ajudes varen organitzar 20.450 accions esportives en les quals varen participar 29.750 joves de més de 700 clubs esportius de Mallorca.