Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova definitivament el Reglament de la Targeta Gent Gran

El Ple del Consell aprova definitivament el Reglament de la Targeta Gent Gran

(26/07/2018)

És el darrer pas per iniciar el procés de licitació que permetrà desenvolupar les targetes i el catàleg de serveis (imatge, format físic, màquines...) . Això ha estat possible després que el departament de Participació Ciutadana i Presidència hagi adaptat el reglament a les observacions que hi va dur a terme el Consell Consultiu anteriorment.

Es preveu que a final d’any s’hagi adjudicat la gestió de la Targeta Gent Gran i es puguin començar a distribuir les primeres targetes.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha explicat que el reglament, que s'ha aprovat per unanimitat, preveu que el catàleg de serveis sigui digital i que aglutini les empreses col·laboradores i les ofertes, les quals es renovaran mensualment per oferir una informació actualitzada. A més a més, el Departament de Participació Ciutadana i Presidència va més enllà del reglament i n’oferirà una versió en paper, perquè les persones subscrites puguin rebre un catàleg, ja que som conscients que algunes persones majors no tenen accessibilitat al món digital.

Aquesta targeta serà una eina que posarà el Consell a disposició de totes les persones majors de seixanta-cinc anys o majors de seixanta que compleixin els requisits de cobrar una pensió per viudetat, jubilació o incapacitat permanent. Oferirà una sèrie de preus especials a tothom que la tengui.

Una iniciativa que va començar a gestar-se quan el 2016 es varen voler pal·liar els efectes de la crisi. Una situació que va obligar molta gent gran a assumir la càrrega econòmica de donar suport a fills, filles, néts i netes amb unes pensions que no només eren baixes, sinó que romanien congelades des del començament d’una crisi que va afectar tot Europa.

«Les polítiques per a la gent gran són per a nosaltres una prioritat i volem combatre dues coses: les dificultats econòmiques i l’aïllament social que molts pateixen, amb projectes que potencien l’envelliment actiu i amb aquesta futura Targeta Gent Gran que esperem sigui aviat una realitat.» ha finalitzat Jurado.

S’espera que la Targeta Gent Gran tengui un component dinamitzador de l’economia local i de proximitat, i que, a través d’aquesta eina, molts comerços, restaurants, serveis culturals i altres serveis d’empreses i entitats públiques vulguin sumar-se a la iniciativa.