Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova els pressuposts 2016

El Ple del Consell aprova els pressuposts 2016

(26/11/2015)

El pressupost del Consell de Mallorca per al 2016 ha estat aprovat a la sessió extraordinària del Ple.

Avui s’ha aprovat el pressupost 2016 per al Consell de Mallorca. El Ple, en sessió extraordinària, ha votat a favor dels que seran els pressuposts més socials de la història de la institució insular. El resultat de la votació ha estat 18 vots a favor (Grups Socialista, Més per Mallorca i Podem Mallorca), 11 en contra (Grups del Partit Popular i Ciutadans-Partit de la Ciutadania) i 3 abstencions (Grup El Pi-Proposta per les Illes).

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha estat l’encarregat de defensar, en nom de l’executiu, els pressuposts per a l’any que ve. El pressupost consolidat, que inclou els òrgans autònoms i dependents, és de 376,72 milions d’euros i suposa un increment de 28 milions d’euros, un 8,1 % més que el de l’exercici anterior.

Segons Bonet, «són uns pressuposts de transició que marcaran el rumb del nou executiu. El nostre model és un Consell fort, present, dinàmic i amb competències. El resultat és un pressupost molt social, amb inversió i amb més doblers pels ajuntaments».

La màxima prioritat d’aquests nous comptes és millorar la qualitat de vida de totes les persones que més ho necessiten. Per tant, el 40 % dels nous ingressos es destina a les polítiques socials del Consell. D’altra banda, també es vol recuperar el paper del Consell als àmbits on s’havia perdut. S’han recuperat polítiques d’igualtat, de participació i de promoció econòmica. A més, la vocació municipalista de la institució insular també augmentarà perquè «els ajuntaments són les institucions més properes als ciutadans».

Respecte a l’augment del capítol I, Bonet ha defensat que «dotar de personal l’IMAS i el servei de Bombers és millorar els serveis que ofereixen. En aquest sentit, també farem un nou parc de bombers a la zona del Migjorn.

Les aportacions de la comunitat autònoma s’han incrementat en 19,22 milions d’euros, que suposen una pujada del 9,4  %. A més, també han augmentat un 8,6 % les aportacions per part de l’Estat, que es materialitzen en 7,72 milions d’euros més.

A partir d’ara, s’obre un període d’exposició pública, de 15 dies hàbils, perquè tothom que vulgui hi pugui fer al·legacions. Després d’aquest termini, s’estudiaran totes les al·legacions. Finalment, dins el desembre, el Ple del Consell aprovarà definitivament el pressupost.