Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova inicialment una baixada de 4,5 euros de la tarifa de residus urbans i la congelació de la de llots i de la de deixalles d’origen animal

El Ple del Consell aprova inicialment una baixada de 4,5 euros de la tarifa de residus urbans i la congelació de la de llots i de la de deixalles d’origen animal

(12/12/2016)

És la primera vegada en la història que la institució aplica una baixada tan substancial d’aquesta tarifa

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui de manera inicial i per primera vegada en la seva història, una davallada  de 4,5 euros/tona de la tarifa de residus sòlids urbans, que per a 2017 queda en 126,84 euros/tona. A més, s’ha aprovat inicialment la tarifa específica pel tractament de llots procedents d’estacions depuradores d’aigües residuals de 81,94 euro/tona i la tarifa específica pel tractament de deixalles d’origen animal, que es mantindrà en 39,64 euros/tona amb una bonificació del 59,57%.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha explicat que per a 2017 el Consell compta amb un superàvit de 7,7 milions de la regularització de l’exercici anterior que comptabilitzen positivament a tarifa de 2017.  A n’aquest superàvit estan inclosos aproximadament 5 milions provinents de la compensació de la insularitat establerta en el nou reial decret 680/2014. I aproximadament 200.000, provinents del càlcul que inclou, per l’estructura de la fórmula, ingressos provinents d’importacions passades. Una quantitat que només implica 0,33 euros de bonificació sobre tarifa. Espeja ha recordat que “la tarifa és una previsió a futur, de maig 2016 a juny 2017, període durant el qual no entraran fems estrangers”.

 

A més, a la tarifa hi intervenen vint-i-cinc variables. Entre elles, el número de tones que es tracten i que s’han previst en 520.000, els costos d’inversió de les instal·lacions i els ingressos per venda de subproductes i sistemes integrats de gestió, així com de la venda d’energia elèctrica provinent de la crema de residus.

 

Sandra Espeja s’ha mostrat satisfeta per haver aconseguit “per primera vegada en la història una davallada tan substancial de la tarifa de residus, fruit d’una gestió ben feta, una previsió prudent i demostrant que aquesta fita es pot aconseguir sense dur fems estrangers per ser cremats a Mallorca”.