Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell concedeix quatre ajuts més a federacions esportives per valor de 95.702 €

El Ple del Consell concedeix quatre ajuts més a federacions esportives per valor de 95.702 €

(09/06/2022)

Aquest any es dóna suport al'esport federat amb més d'un milió d'euros i, com a novetat d'aquest any, s'incorpora la Federació Balear de Caça amb el seu programa d'agilitat canina.

El Consell de Mallorca ha aprovat avui en sessió plenària la concessió de quatre subvencions per valor de 95.702 euros a federacions esportives. Un bloc d'ajudes que aquest 2022 disposa d'un pressupost total de 1.020.625,52 euros, un 2,8% més que en el període anterior, i se'n beneficiaran 34 federacions i clubs esportius en total.

D'aquesta manera, el Ple del Consell de Mallorca ha donat el vistiplau als ajuts que rebran tres d'aquestes federacions: la Federació d'Esports Adaptats (55.638 €), la Federació Balear de Rugbi (23.782 €), la Federació Balear de Ball Esportiu (13.281 €), i la Federació Balear de Caça (3.000 €). Aquesta última federació, de nova incorporació, rep per primera vegada una ajuda al programa 'Agility'.

A través del programa 'Esport escolar federat', la Direcció Insular d'Esports ofereix acompanyament a joves esportistes federats de Mallorca perquè puguin gaudir d'un calendari de competicions i activitats esportives que contribueixin al desenvolupament físic, psíquic i social i convertir la pràctica esportiva en una oportunitat per educar en valors.

Les subvencions es concedeixen en concepte d'arbitratge, material esportiu i gestió, i l'objectiu principal és aconseguir que les famílies dels joves esportistes en edat escolar se'n beneficiïn. Durant la temporada 2021-2022, les federacions beneficiàries d'aquesta línia d'ajudes van organitzar més de 11.000 accions esportives en què van participar 45.894 joves de més de 680 clubs esportius de Mallorca.

Agilitat canina

Com a novetat d'aquest any s'incorpora a aquesta línia d'ajuts la Federació Balear de Caça amb el programa d'agilitat canina (conegut pel terme en anglès Agility). És una modalitat competitiva en què l'esportista, en edat escolar, condueix un gos, que ha de superar obstacles, de la manera més eficient, tant a l'hora de superar-lo com en el fet de recórrer el circuit en el menor temps possible. Un esport que requereix entrenar els animals de manera excepcional i que està molt recomanat per a gossos de gran vitalitat.