Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple del Consell de Mallorca aprova congelar la tarifa de residus de 2023

El ple del Consell de Mallorca aprova congelar la tarifa de residus de 2023

(23/11/2022)

La consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot, recalca que «per tercer any consecutiu el Consell de Mallorca subvenciona de forma directa la tarifa de residus»

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres en sessió extraordinària i de forma inicial, les tarifes de residus per l'any 2023. L'aprovació, que s’ha aconseguit amb 17 vots favorables, 0 vots en contra i 13 abstencions, implica  la modificació de l’Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l’illa de Mallorca per inclusió de la revisió de les tarifes del servei per a l’exercici 2023.

Per tal de contenir al màxim la tarifa de residus, el Consell ha utilitzat tots els mecanismes al seu abast per arribar a una tarifa més adequada i ajustada a la situació que vivim a Mallorca. D’aquesta manera, la tarifa de RSU de l’any 2023 serà de 114,95 € / tona és a dir, es manté congelada respecte de 2022 quan se situava en 114,96 € / tona.

La consellera Ribot ha explicat que «tot i les dificultats contextuals d'inflació que podien disparar la xifra, el Consell fa un esforç i destinarà 2,3 milions d’euros a reduir la xifra final de la tarifa de residus; la que pagam totes i tots». «Per tercer any consecutiu el Consell de Mallorca subvenciona de forma directa la tarifa. Ho fa perquè entén el context en què vivim i que l’escenari més desitjable és aconseguir mantenir baixa aquesta tarifa», ha recalcat Ribot.

En aquest sentit, la proposta preveu que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) sigui de 114,95 €/tona, llots: 125,00€/tona i restes d’animals morts, escorxadors i sector primari: 91,69€/tona, la qual preveu una bonificació d’un 47,4% sobre tarifa RSU, reflectint el resultat bonificat de 37,29€/tona. Un cop vigent, els ajuntaments traslladaran la taxa a la ciutadania.