Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat l'inici dels tràmits per revocar les importacions de fems de fora de les Illes Balears

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat l'inici dels tràmits per revocar les importacions de fems de fora de les Illes Balears

(10/09/2015)

Durant el Ple també s’ha aprovat una moció perquè no es firmin noves autoritzacions d’importació de fems

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat l’acord d’inici d’expedient de revocació de les autoritzacions i d’aprovació de les operacions d’importació i tractament de residus combustible derivat de residus presentades per TIRME.  Aquesta aprovació permetrà demanar una auditoria amb l’empresa concessionària, a partir de la qual es podran  elaborar uns informes concrets i específics que determinin les conseqüències d’aturar les importacions.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha explicat que al departament hi hauria d’haver documents, com per exemple, els contractes que TIRME té amb les empreses importadores de fems, que no hi eren i que s’han hagut de demanar. Un tràmit que ha retardat molt la feina.

Espeja també ha criticat que l’anterior equip de govern firmés unes autoritzacions que tenien conseqüències més enllà de la seva legislatura “perquè sabien que si vostès no guanyaven, la resta de partits les revocarien. Per no parlar de l’opinió en contra dels ciutadans, una vegada més han anat en contra dels ciutadans. Jo compleixo un mandat que m’ha donat la ciutadania”.

Sandra Espeja també ha justificat que l’acord d’inici de l’expedient s’hagi duit a Ple perquè així tots els partits polítics i la ciutadania han pogut participar del debat.

Durant el Ple, també s’ha aprovat una moció per garantir que no es firmin noves autoritzacions d’importació de fems fora de les Illes Balears.