Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell acudeix a la inauguració de l'any acadèmic de la UIB

El president del Consell acudeix a la inauguració de l'any acadèmic de la UIB

(11/09/2015)

L'acte d'inauguració de la Universitat de les Illes Balears va començar amb una processó solemne de les autoritats acadèmiques, el tancament de les quals va ser a càrrec del rector Llorenç Huguet i de la presidenta del govern Francina Armengol.

L'acte d'inauguració de la Universitat de les Illes Balears va començar amb una processó solemne de les autoritats acadèmiques, el tancament de les quals va ser a càrrec del rector *Llorenç *Huguet i de la presidenta del govern Francina Armengol.

Després de la desfilada va començar l'acte pròpiament dit. Es van projectar diferents vídeos de promoció de la UIB, rodats a les diverses illes per projectar les seus universitàries que té a Menorca i a Eivissa.
El secretari general de la UIB, Pedro Grimalt, va llegir un resum de la memòria anual de l'any 2014-2015, com és habitual en aquest tipus d'actes.

La lliçó inaugural va ser a càrrec de la catedràtica de genètica del departament de biologia Cori Ramon, que es va centrar en la genètica i en la seva aplicació per realitzar una relectura de la història. Les explicacions de la doctora Ramon varen comptar amb exemples endèmics d'animals de l'illa, com la sargantana.

Després, el rector Huguet va parlar davant l'auditori, esmentant temes d'actualitat, com el drama humanitari dels refugiats. També va tenir unes paraules sobre el canvi polític a l'illa. "És un moment de plantejaments nous i nous horitzons i noves expectatives de futur", va remarcar Huguet, alhora que va defensar que la innovació i l'excel·lència han de ser els motors de la universitat. El rector, en el seu discurs, va parlar de la història de la institució des dels inicis amb l'Institut General Luliano fins a l'actualitat. L'acte ho va tancar la presidenta del Govern, Francina Armengol, que va reclamar un millor finançament per a la UIB

Per la seva banda, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, es va mostrar molt preocupat per la situació de la UIB. “La universitat pública no pot estar en la cua del finançament. No podem continuar amb el pitjor finançament de l'estat”, va declarar.