Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, es reuneix amb el conseller de Presidència per parlar de les Inversions estatutàries i de la financiació autonòmica.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, es reuneix amb el conseller de Presidència per parlar de les Inversions estatutàries i de la financiació autonòmica.

(11/08/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha reunit avui amb el conseller de Presidència, Marc Pons, per tal de començar a preparar la celebració de la Conferència de Presidents que se celebrarà el proper mes de setembre.

Entre els assumptes que es tractaran a la conferència, i que s'han posat avui sobre la taula, destaca l'anàlisi de l'estat de les inversions estatutàries a les diferents illes. En aquest sentit, Pons ha oferit a Ensenyat la possibilitat de revisar aquelles inversions que encara no han estat executades i, en cas necessari, canviar el destí d'aquests doblers en cas que hagin canviat les prioritats respecte a les previstes en el moment de la de signatura del conveni amb l'Estat, l'any 2008. En aquests casos, es demanarà l'ampliació del termini establert per a poder acabar la seva execució. “La Conferència de Presidents serà un espai de posada en comú dels diferents consells que cerca una acció més coordinada”, va explicar Ensenyat.                   

Un altre tema de gran importància ha debatre avui, Pons i Ensenyat, és la urgència d'un nou model de finançament autonòmic. En aqust sentit, Pons ha recollit l'oferiment de suport del Consell de Mallorca i ha proposat que el Govern autonòmic i l'Administració insular facin un front comú per exigir al Govern de l'Estat una major justícia en el finançament de les Illes Balears. Aquesta 'justícia financera' passa per aprovar un nou model de finançament autonòmic, que tingui en compte els perjudicis derivats del fet insular; i ampliar la contenció del dèficit imposat a Balears.

Altres assumptes que seran tractats a la Conferència de Presidents seran el traspàs de funcions i competències que l'Estatut d'Autonomia atribueix als Consells i la coordinació dels serveis d'emergències, entre d'altres.