Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca va assistir ahir a la inauguració de l’exposició «The most important things, retrats d’una fugida»

El president del Consell de Mallorca va assistir ahir a la inauguració de l’exposició «The most important things, retrats d’una fugida»

(10/09/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assistir ahir al vespre a la inauguració de l’exposició de fotografies «The most important things» al Caixaforum de Palma. Es tracta d’una selecció de 24 imatges que mostren el costat més humà dels refugiats del centre d’Àfrica, Síria i Mali.

El fotògraf Brian Sokol ha retratat diferents refugiats proveïts de l’objecte amb el qual havien escapat dels seus països. «Aquesta exposició posa nom i cognoms al drama humà que vivim i al qual, des d’Europa, hem de donar una solució cooperant tots junts», va explicar el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat.


Aquesta exposició, organitzada per ACNUR Espanya, va comptar amb diferents autoritats de l’illa que varen fer la visita guiada amb el mateix Sokol, entre d’altres, podem destacar  la presidenta del Govern, Francina Armengol i la presidenta del Parlament, Xelo Huertas. També varen ser-hi el director general de Cooperació del Govern, Antoni Servera, i el regidor d’Igualtat i Drets Cívics, Aligli Molina. Per part del Consell, acompanyaren el president Ensenyat, els consellers Cosme Bonet i Lluís Apestegía, a més del director insular de Cultura, Rafael Creus.


«Es tracta de sensibilitzar les persones a través dels programes de la Fundació La Caixa en un tema que, per desagràcia, està sempre d’actualitat», va explicar el reponsable d’exposicions del Caixaforum de Palma. Per la seva banda, la presidenta del Govern va afirmar que des de les Illes Balears es faran tots els esforços necessaris per preparar l’acolliment de refugiats i que la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, està elaborant un pla d’acolliment.