Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell fa costat als jutges de pau de Mallorca.

El president del Consell fa costat als jutges de pau de Mallorca.

(23/11/2017)

Una llei estatal posa en perill la seva continuïtat. A l’illa existeix aquesta figura en tots els municipis excepte Palma, Inca i Manacor ja que són partits judicials.

El President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha rebut avui en audiència al president de l’Associació de Jutges de Pau de les Balears, Jaume Casasnovas, qui ha traslladat la seva preocupació per la desaparició del col·lectiu. Tot, per l’entrada en vigor d’una llei d’àmbit estatal. Segons Casasnovas “l’entrada en vigor de la llei 20/2011 acabarà amb l’existència tant dels Jutjats de Pau com dels jutges de pau, titulars i substituts”. L’’entrada en vigor d’aquesta llei ha estat ajornada dues vegades. Mentrestant, “cada dia es van rebaixant les competències dels Jutjats de Pau”, cosa que ens fa pensar que el final està pròxim”, ha assegurat durant l’entrevista amb el president. Aquesta desaparició suposaria allunyar encara més als ciutadans de la justícia.

El president del Consell ha recollit les demandes del col·lectiu i ha ofert el suport institucional per intentar evitar la seva desaparició. Miquel Ensenyat ha posat en valor la tasca dels jutges de Pau en conciliacions entre veïns, suport a persones necessitades o, simplement evitar litigis. “Fan una feina molt valuosa. La seva contribució a la concòrdia entre veïns és impagable”.

A Mallorca hi ha Jutjats de Pau en tots els municipis excepte Palma, Inca i Manacor, que són partits judicials. La resta compta amb un Jutjat de Pau i un jutge de pau