Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president Miquel Ensenyat presenta el projecte de Llei de camins als ajuntaments

El president Miquel Ensenyat presenta el projecte de Llei de camins als ajuntaments

(14/06/2017)

Els representants municipals han pogut conèixer de primera mà els detalls de la norma, que està en exposició pública

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, acompanyat de la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i de la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha presentat aquest dimecres matí als representants municipals l'avanç de projecte de Llei de camins i rutes d'interès excursionista que ha elaborat la institució insular. Han acudit a la cita batles i regidors dels municipis d'Andratx, Algaida, Bunyola, Banyalbufar, Calvià, Capdepera, Deià, Estellencs, Escorca, Montuïri, Pollença, Felanitx, Santanyí o Son Servera, entre d'altres.

 

El director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han donat detall als representants municipals d'aspectes concrets de la iniciativa legislativa.

 

Els batles i regidors han pogut, per la seva part, demanar als representants del Consell els dubtes que els genera el text legal. Per la seva banda, des de la institució insular s'ha animat als consistoris que facin aportacions a la norma.

 

El Butlletí Oficial de les Illes Balears va publicar el 10 de juny l'acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca en virtut del qual es va donar conformitat a l'esborrany de proposta per a una Llei de camins públics i rutes d'interès excursionista de Mallorca. Així, s'ha obert el període d'un mes d'exposició pública perquè la ciutadania hi pugui fer aportacions. Una vegada superats tots els tràmits, el projecte de llei es presentarà davant el Parlament de les Illes Balears perquè pugui ser presa en consideració.

 

El Consell de Mallorca impulsa la Llei de Camins Públics i Rutes d’Interès Excursionista, la primera de la Comunitat Autònoma, amb l’objectiu de conservar i protegir el medi ambient i oferir un marc jurídic que avali l’obertura dels camins públics de l’illa i la seva conservació.