Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Principal obri temporada amb Souvenir, una àcida crítica a la saturació turística

El Principal obri temporada amb Souvenir, una àcida crítica a la saturació turística

(14/09/2021)

Dirigit per Joan Fullana, es representarà el 17 i 18 de setembre

El Teatre Principal obrirà la temporada 2021/2022 amb dues funcions del muntatge teatral Souvenir, original de Miquel Mas i Joan Fullana, que es representarà a la Sala Gran el divendres 17 i el diumenge 18 de setembre, a les 20 hores.

Dirigida per Joan Fullana, Souvenir compta amb Bel Albertí, Biel Morro, Vicente Villó i Mar Fiol com a intèrprets. El vestuari és de Pau Aulí; la il·luminació, de Juanro Campos i Joan Fullana; i l’escenografia és una creació col·lectiva de tota la companyia.

La presentació del primer espectacle de la temporada del Teatre Principal va comptar amb la presència de Bel Busquets, vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, que celebrà «l’aposta clara de la direcció del Principal per les companyies de Mallorca per actuar a la Sala Gran» combinant així la programació de companyies d’arreu d’Europa amb les companyies locals.

Per part seva, el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, assegurà que començar la temporada amb Souvenir és «tota una declaració d’intencions, donat que se sol obrir la temporada amb una companyia de renom, de fora. Nosaltres hem decidit començar amb una companyia mallorquina i jove. I, a més, amb una producció que suposa la col·laboració de diverses institucions». Cal recordar que Souvenir és una coproducció del Teatre Principal i la companyia Souvenir d’espectacles amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calvià, l’Ajuntament de Santa Maria i la Fundació Teatre del Mar.

«Volem que la creació contemporània no estigui allunyada del públic, volem texts que parlin de problemes actuals i això és que el fa Souvenir, parla de forma crítica i satírica de temes que cada dia veim als diaris, com la saturació turística».

El director del muntatge, Joan Fullana ha celebrat que l’obra «a la fi arribi al seu lloc natural, a l’escenari per on ha estat pensat: la Sala Gran del Teatre Principal». Joan Fullana ha volgut precisar que Souvenir «no és només una crítica al turisme i a la saturació i els seus efectes. Tracta de turisme, d’identitat i de corrupció, de com turisme i corrupció estan vinculats i com afecta tot plegat a la identitat col·lectiva».

Fullana ha recordat la frase de Maiakovski, erròniament atribuïda a Brecht, «l’art no és un mirall, és un martell». I amb aquest sentit, Souvenir arriba a la Sala Gran del Teatre Principal, «des d’on ha remoure consciències».

Precisament, per arrodonir el missatge, després de la funció del divendres 17, tindrà lloc un col·loqui de l’equip artístic amb el públic, on es podrà parlar i reflexionar sobre l’impacte del turisme en la societat mallorquina.