Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El producte de Mallorca, estrella a Madrid Fusión

El producte de Mallorca, estrella a Madrid Fusión

(01/06/2021)

El Consell Insular mostra durant aquests dies el potencial gastronòmic mallorquí juntament amb xefs de la talla de Maria Solivellas i empreses de producte local

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha assistit a l'acte principal de Mallorca en la jornada d'avui de Madrid Fusió. La xef Maria Solivellas, de Ca na Toneta, abanderant la gastronomia responsable, ha realitzat un show cooking amb una degustació posterior on ha ofert els millors productes locals, deixant patent la unió entre gastronomia i cultura mallorquina. A més, Solivellas és una de les ponents del congrés Madrid Fusión, on acostarà la seva combinació de tradició, ofici i proximitat.

Mallorca ha acudit a la XIX edició de Madrid Fusión, que se celebra en el recinte firal d’IFEMA de Madrid entre el 31 de maig i el 2 de juny. El Consell Insular, com a entitat responsable de la promoció turística de l'illa, mostra durant aquests dies el potencial gastronòmic mallorquí que la situen en l'epicentre de la cuina mediterrània. Ha visitat l'estand Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme.

Durant la mostra de Maria Solivellas, el conseller Serra ha dit que el producte local és part essencial de la gastronomia i aquesta, alhora, "és un eix fonamental per a la promoció turística de l'illa". Per la seva banda, la xef ha destacat la importància de la dona en la cuina de Mallorca, i ha exposat que "els límits de la terra fan prendre consciència dels recursos limitats que tenim".  

Des d'ahir dilluns hi ha hagut altres show cooking a l'estand de Mallorca: 
-    Marta Rosselló del restaurant Sal de Coco;
-    Ricardo Rossi, de l’Hotel Valldemossa;
-    Pinxo González, del restaurant Palillos y cuchillos;
-    Xef de Flor de Sal
-    Jose Cortés, xef executiu Diablito i president d’ASCAIB;
-    Matías Providenti, del Maleva Restaurante, 

 
Empreses assistents

A més, a l'estand de Mallorca són presents HORECA, ASCAIB, Flor de Sal d’es Trenc, IGP Ametlla de Mallorca, Ametlla + i la DO Oli de Mallorca. També col·laboren Sobrassada de Mallorca, Vi de la Terra i la DO Binissalem. Es tracta d'una mostra dels productes d'alimentació més emblemàtics de l'illa com l'oli, l'ametlla i la sal, que arriben a aquesta edició de Madrid Fusióm per acostar als assistents els millors sabors autòctons de l'illa, que la fan erigir-se com un destí gastronòmic capdavanter al Mediterrani.

Aquesta gastronomia mallorquina és un reflex de les diferents cultures que avui conformen la seva identitat i que la doten d'una riquesa i prestigi internacional. La condició illenca d'aquest territori, sumat a la bonança climatològica durant tot l'any, deriva en una varietat exquisida de qualsevol mena de producte. 

D'una qualitat extraordinària , alguns dels productes agroalimentaris de l'illa es distingeixen amb les proteccions d'origen i qualitat, com l’ensaïmada, la sobrassada, l'oli, l'ametlla, la mel i el vi d'alguna de les seves zones.