Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programa “Jugam amb l’elit” creix fins als 11 clubs d’elit a través dels quals difon els valors de l’esport entre 6.000 nins i nines de Mallorca

El programa “Jugam amb l’elit” creix fins als 11 clubs d’elit a través dels quals difon els valors de l’esport entre 6.000 nins i nines de Mallorca

(09/10/2018)

El vicepresident primer, Francesc Miralles, ha renovat aquest migdia els acords de col•laboració amb Discaesports, Palma Futsal, RCD Mallorca, Volei Cide, UD Collerense, AD Son Sardina, Urbia Volei Palma, Iberojet Palma, Espanya Hoquei Club, Club Badminton Palma i Club Voleibol Manacor. Aquests dos darrers clubs s’han incorporat de bell nou al programa “Jugam amb l’elit”, que impulsa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, i que durant la temporada 2017-2018 ha desenvolupat 180 activitats que han arribat a 6.110 nins i nines d’arreu de Mallorca.

La tercera edició del programa “Jugam amb l’elit” arranca amb la participació de 11 clubs d’elit, dos més que en l’edició 2017-2018 durant la qual es varen dur a terme 180 activitats, entre jornades esportives prèvies als partits oficials, visites dels clubs als centres escolars per fer xerrades sobre els valors de l’esport i tallers de valors als equips de base dels diferents clubs que participen en el programa. Unes activitats que varen comptar amb la participació de 6.110 nins i nines.

 

“Avui som aquí 11 clubs que competeixen en la primera categoria de les seves respectives disciplines esportives”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “dos d’aquests s’incorporen avui a la feina que desenvolupam des de fa dos anys a través del programa “Jugam amb l’elit”: és el cas del Club Badminton Palma i el Club Voleibol Manacor. Tots compartim l’objectiu de divulgar els valors de l’esport entre els infants i joves i vull que reforceu la confiança en aquest programa perquè està donant resultats fruit de la feina feta. Arribar a més de 6.000 nins i nines i compaginar-ho amb la vostra activitat competitiva és un bon resultat, sens dubte. Per això vull animar tothom a aprofundir en aquest programa i a anar sumant clubs esportius que assoleixen l’excel·lència esportiva en la seva disciplina i que també tenen aquesta sensibilitat per retornar-ho a la societat que els acull”.

 

Miralles ha signat avui els convenis de col·laboració amb els responsables d’aquests onze clubs esportius, durant un acte celebrat a la Sala d’actes del Centre Cultural la Misericòrdia. El conseller delegat del RCD Mallorca, Maheta Molango, ha estat l’encarregat de donar veu als diferents clubs. Per a Maheta “ser aquí per tercer any consecutiu és un senyal que aquest programa funciona, que anam avançant i és un exemple de la importància que donam els clubs als valors que té l’esport. Per als clubs aquest acord té dues vessants: una interna, perquè tenim clar que som referents i que la majoria dels joves de les nostres canteres no arribaran a l’elit. Per això és fonamental formar persones abans que esportistes. I a nivell extern, crec que l’esport va cap a una direcció en la qual hi ha menys talent pur, que marqui la diferència, sinó que és més fruit d’un esperit d’equip, compromís, esforç... Tenim l’obligació no només de guanyar partits sinó de ser exemple també per als més joves”.

 

Avui han estat presents a l’acte de renovació dels acords de col·laboració del programa “Jugam amb l’elit” del Consell de Mallorca, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la directora insular d’Esports, Margalida Portells; el conseller delegat del RCD Mallorca, Maheta Molango, acompanyat del capità del primer equip, Xisco Campos; José Tirado, director esportiu del Palma Futsal, acompanyat del jugador Bruno Taffy; Rafael Abrines, president del Club Badminton Palma; Mariano Fernández i Xisco Maestre, del Discaesports; Toni Figuera, president del JS Hotels Volei CIDE; Tolo Verd, president del UD Collerense; Marcos Dreyer, president de l’Urbia Volei Palma; Andreu Mesquida, president del Club Volei Manacor i el jugador Jefferson Rivera; Guillem Boscana, president del BSA Iberojet Palma, amb els jugadors Mikel Motos i Fede Ücle; Mateu Martorell, president de l’Espanya Hoquei Club i els jugadors Eric Baldwin i Charles Baldwin; el president del AD Son Sardina, Jaume Martorell i la jugadora Ana Campos.