Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programes «Suma’t» i «IESportiu» del Consell arribaran a 200 centres educatius i a 75.000 infants i joves durant el curs 2019-20

El programes «Suma’t» i «IESportiu» del Consell arribaran a 200 centres educatius i a 75.000 infants i joves durant el curs 2019-20

(28/09/2019)

La Direcció Insular d’Esports renova l’acord amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca per oferir tallers de promoció esportiva a les escoles

La directora insular d’Esports, Marga Portells; el conseller d’Educació, Martí March, i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, han signat l’acord entre l’àrea d’Esports del Consell de Mallorca i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, en relació amb els programes «Suma’t» i «IESportiu», de promoció esportiva escolar.

Així, aquest curs 2019-2020 el programa de tallers esportius socioeducatius arribarà a gairebé 200 centres escolars d’educació primària i secundària, i a 75.000 nines i nins de tots els municipis de Mallorca, amb una inversió aproximada de 120.000 euros. Des de 2015, les dues institucions mantenen aquesta col·laboració, a través de la qual els tallers esportius del Consell són posats com a oferta complementària educativa a la plataforma Gestib, a la qual accedeixen els centres educatius.

«Suma’t» és un programa en què es donen a conèixer els esports menys practicats mitjançant tallers basats en la transmissió de valors, normes i emocions. També fomenta hàbits saludables que contribueixen a gestionar més bé les emocions i fomenten pràctiques preventives associades a l’esport.

El nou Catàleg de serveis 2019-2020 de la Direcció Insular d’Esports inclou dues línies: d’una banda, el «Suma’t a l’escola», que abasta el joc a partir de tretze modalitats esportives com esports adaptats, ball esportiu, rugbi, hoquei herba, tir amb fona, vòlei platja o piragüisme, entre d’altres. De l’altra, el «Suma’t a l’esport saludable», un paquet d’onze tallers impartits per especialistes sobre vida saludable, com per exemple relaxació, stop assetjament, educació viària o esquena sana.

Així mateix, aquest programa conté una línia paral·lela de circuit de valors que, amb el nom «Jugam amb l’elit», apropa els principals clubs de l’illa a l’alumnat, mitjançant visites a mida adreçades a les escoles, que permeten compartir la pràctica diària i les experiències reals amb professionals de clubs de primer nivell. En aquest àmbit, l’àrea d’Esports del Consell col·labora amb l’RCD Mallorca, BThetravelband Mallorca Palma, l’Urbia Voley, Discaesport, Palma Futsal, Club Voleibol Manacor, Voley Ciutat Cide, Club Bàdminton Palma, UD Collerense i el Club Handbol Marratxí.

Una altra àrea de feina inclosa en la col·laboració conjunta entre el Consell de Mallorca i la Conselleria d’Educació és l’«IESportiu», un programa que acosta l’activitat física als instituts amb alumnat amb necessitats de suport socioesportiu. La finalitat és augmentar la taxa de participació d’aquest col·lectiu en risc d’exclusió social en activitats fisicoesportives. El curs 2019-2010 s’arribarà a onze instituts seleccionats prèviament amb l’assessorament de la Conselleria d’Educació.