Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte 'Jo soc el meu dibuix-Òpera negra' es presenta al Museu Krekovic amb la col·laboració dels alumnes de l'institut Antoni Maura

El projecte 'Jo soc el meu dibuix-Òpera negra' es presenta al Museu Krekovic amb la col·laboració dels alumnes de l'institut Antoni Maura

(06/03/2015)

Els artistes Enric Socias i Rosa García encapçalen la iniciativa, de caire plàstic i interactiu, que ha estat presentada aquest matí, amb la presència de la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda

El Museu Krekovic ha acollit aquest matí la presentació del projecte ‘Jo soc el meu dibuix-Òpera negra’, amb la presència de la directora insular de Cultura i PAtrimoni, Catalina Sureda. També han assistit l'artista Enric Socias, que està desenvolupant aquesta actuació de caire artístic i interactiu amb Rosa García, a més de la directora de l'Institut Antoni Maura, Miriam Fuentes, i les professores Marta Blasco i Yolanda Martínez, que treballen en el projecte. Tots ells han estat rebuts per la cap d'Unitat del Museu Krekovic, Maria del Mar Gaita.

 

El projecte que s'ha presentat aquest matí va néixer l’any 2013, quan Enric Socias va desenvolupar una experiència artística a Medellín, a Colòmbia, consistent en una sèrie de tallers amb infants i adolescents. L’objectiu era que aquests al·lots traslladassin al dibuix una reflexió personal sobre el seu barri. 

 

Dos més anys més tard, el Consell de Mallorca i el Museu Krekovic, en col·laboració amb l’Institut Antoni Maura i els artistes Enric Socias i Rosa García, han presentat l'adaptació d’aquest projecte d’art digital interactiu, denominat 'Jo soc el meu dibuix-Òpera negra'. En aquest cas, el punt de partida ha estat un projecte transversal que s’estava treballant al 1er curs d’ESO centrat en el coneixement de les principals òperes i en la visió personal dels estudiants sobre els temes, les històries, i els sentiments que es reflecteixen a aquestes obres líriques. A partir d'aquí, els estudiants han creat una peça d'òpera, escrita i interpretada per ells mateixos, utilitzant mitjans digitals. Una càmera recull els seus moviments, que són traslladats a una pantalla on els personatges i els paisatges són dibuixos realitzats per ells prèviament. El resultat final del projecte es podrà veure al Museu Krekovic el pròxim mes de juny.Socias ha destacat que l'objectiu que s'ha marcat, a més de l'artístic, ha estat que "els estudiants confiïn en les seves pròpies idees i no tenguin por d'expressar-les". Per la seva banda, la directora del centre, Miriam Fuertes, ha assegurat que aquest projecte permet als alumnes desenvolupar la seva creativitat, expressió corporal i verbal, a l'hora que es fomenta el respecte mutu i la cohesió de grup. Marta Blasco s'ha mostrat molt satisfeta amb aquesta iniciativa, ja que, segons ha afirmat, es tracta d'un projecte que els ha permès tractar de manera transversal totes les temàtiques del curs d'educació plàstica i visual.

 

En paraules de la directora insular Catalina Sureda, "el foment de la creativitat i del treball col·laboratiu i la comprensió d’altres formes d’aprenentatge i expressió són alguns dels objectius que donen sentit a aquesta iniciativa", que finalitzarà amb l’adaptació dels resultats d’aquests tallers a un format d’instal·lació expositiva interactiva oberta a tots els visitants del Museu Krekovic. Segons Sureda, per a aquest espai expositiu "representa tot un honor ser l’epicentre sobre el que gira aquest projecte, ‘Jo soc el meu dibuix-Òpera negra’, ja que constitueix un nou punt d’evolució en la moderna història del Krekovic".

 

Sureda ha recordat que, des que va reobrir les seves portes, el Krekovic tracta de dur endavant "un nou plantejament conceptual, més enllà d’un centre monogràfic. Aquest plantejament implica complementar l’exposició permanent del fons Krekovic amb altres iniciatives de foment de l’art contemporani i de millora de l’ús social, cultural i educatiu" d’aquest equipament situat al barri Nou Llevant, de Palma.