Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal obri el procés de selecció de tres coproduccions dins el tercer quadrimestre de 2017

El Teatre Principal obri el procés de selecció de tres coproduccions dins el tercer quadrimestre de 2017

(04/04/2017)

El Teatre Principal ha obert el procés de selecció de tres propostes de coproducció amb artistes i/o companyies illenques, que es representaran a la Sala Petita durant el tercer quadrimestre de 2017. Una novetat respecte a l’any passat és que enguany s’amplia aquesta proposta a companyies de la resta d’illes.

Aquestes tres noves coproduccions corresponen a tres línies: una basada en el teatre de text, una altra de nous llenguatges, i una tercera destinada a públic familiar.

 

Amb aquest procés de selecció, es pretén estimular les produccions escèniques de qualitat i de concepció renovadora i afavorir, així, l’originalitat i els nous llenguatges dins la creació escènica mallorquina. En aquest sentit, la direcció del Teatre Principal de Palma vol continuar la tasca, iniciada aquesta temporada, de convertir la Sala Petita en un espai amb personalitat pròpia, i on tenguin cabuda els llenguatges escènics innovadors, l’avantguarda, el risc i la llibertat creativa.

 

Comissió avaluadora

Una comissió avaluadora serà l’encarregada de seleccionar les tres propostes d’entre totes les presentades. Aquesta comissió estarà formada per la direcció del Teatre Principal, un professional independent expert en cada una de les línies de coproducció, un programador d’un equipament escènic de Mallorca i un programador d’un equipament escènic de la resta de l’Estat espanyol.

 

La quantitat destinada per a les tres coproduccions és de 70.000 euros, i, en cap cas, la quantitat rebuda per una companyia en concepte de coproducció per a un muntatge podrà superar els 30.000 euros. La companyia guanyadora (empresa o entitat) assumirà la producció executiva del muntatge.

 

En la valoració de les propostes, es tendrà en compte l’interés cultural del projecte (la seva capacitat d’innovació i qualitat), l’interés estratègic del projecte (l’adeqüació a les noves línies estratègiques de creació i consolidació de nous públics), la capacitat d’exhibició del projecte (la possible mobilitat per la xarxa d’equipaments escènics municipals de Mallorca), la viabilitat econòmica (la coherència del pressupost i les aportacions d’altres ingressos) i la trajectòria professional i artística dels participants.

 

El termini per presentar propostes a aquest procés de selecció acaba el dia 15 de maig de 2017. Les bases de la convocatòria i la documentació necessària per a participar-hi es poden consultar i davallar a www.teatreprincipal.com.