Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal estrena Primavera de bèsties amb totes les entrades venudes

El Teatre Principal estrena Primavera de bèsties amb totes les entrades venudes

(13/10/2021)

Aquesta obra de Miquel Mas Fiol es representa el 15, 16 i 17 d’octubre

El Teatre Principal estrenarà aquest divendres 15 de d’octubre el muntatge teatral Primavera de bèsties, una obra original de Miquel Mas Fiol, que ha vist la llum en una coproducció del Teatre Principal de Palma, l’Ajuntament d’Inca i la companyia teatral Ovnipresents.

Les funcions de Primavera de bèsties seran a la Sala Petita el divendres 15, a les 20 hores; el dissabte 16, a les 17.30 i a les 20 hores; i el diumenge 17 a les 18 hores.

Primavera de bèsties és un muntatge dirigit pel seu autor, Miquel Mas Fiol, que està interpretat per Caterina Alorda, Xavi Frau, Mercè Sancho de la Jordana, Carme Serna i Miquel Àngel Torrens.

L’obra conta el cas d’una professora que és acusada d’adoctrinament després d’haver triat una cançó suposadament polèmica al Festival de Primavera que se celebra cada any a la seva escola. El que a primera vista podria semblar un problema passatger, s’acaba convertint en un autèntic terrabastall que sacsejarà tots els membres de la comunitat educativa. Primavera de bèsties és un drama social inspirat en fets reals que posa el dit a la nafra de les manipulacions ideològiques, els conflictes d’interessos i la crispació com a eina per arribar al poder.

Bel Busquets, vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, ha destacat “la gran acollida que ha tengut el muntatge i que ha fet programar una funció més de les tres que havia previstes” i és que, en opinió de Busquets, el públic ha sabut valorar una obra que parla “de l’educació de qualitat i en català”.

Busquets ha valorat la qualitat literària de l’obra que va guanyar el Premi Mediterrani de Teatre Pare Colom 2020. 

Per part seva, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal ha destacat de l’obra que “parla de la intolerància que està creixent en la nostra societat i com s’infiltra en el món educatiu”. 

Cerdà ha tengut també paraules d’elogi cap a Miquel Mas Fiol de qui ha dit que “és l’autèntica gran esperança blanca del teatre mallorquí” i que sap que “el teatre ha de tenir rigor però també ha d’entretenir i comunicar i arribar al públic”, tot un seguit de condicions que es compleixen de sobra en el cas de Primavera de bèsties, segons el director del Teatre Principal.

També s’ha referit al “repartiment de luxe” que són els cinc intèrprets del muntatge “seleccionat a través de càsting i audicions, una bona pràctica que volem potenciar des del Teatre Principal”.

Cal destacar també que després de la funció del dissabte 16, a les 20 hores, tindrà lloc el col·loqui Principal Plus, un encontre de l’equip artístic amb el públic.