Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El TSJB referma la postura del Consell de Mallorca per a la protecció d’Es Guix a Escorca

El TSJB referma la postura del Consell de Mallorca per a la protecció d’Es Guix a Escorca

(07/05/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías assegura que la sentència corrobora que es va actuar de forma correcta i remarca que la institució continua fent feina per protegir el territori

La justícia avala de nou l’actuació del Consell de Mallorca per protegir Es Guix. El  sala  del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació de l’ajuntament d’Escorca presentat contra la sentència de l’Audiència de Palma de juliol de 2019. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías assegura que la sentència confirma que es va actuar de forma correcta quan es va impugnar la llicència concedida pel municipi per construir 105 habitatges, locals i garatges a Es Guix, la qual cosa constituïa de fet un nou poblat urbà, en una zona en la que no hi havia les instal·lacions prèvies necessàries per fer-hi habitatges.

“Una macrourbanització en Es Guix va en contra de la línia de protecció del Consell de Mallorca”, ha assegurat Garcías qui també ha recordat que enguany és el desè aniversari de la distinció de la Unesco de la Serra de Tramuntana com paisatge cultural. “Tenim la responsabilitat de conservar i protegir aquest territori que és Patrimoni de la Humanitat. El Consell de Mallorca continua fent feina en aquest sentit”, ha assenyalat la consellera.

Cal recordar que l’any 2014, el TSJB va avalar la decisió del Consell en desestimar el recurs presentat per l’ajuntament d’Escorca contra la desclassificació d’Es Guix. Posteriorment, l’any 2016 el Suprem va confirmar la legalitat de la desclassificació i l’any 2019, una altra sentència del jutjat contenciós tornava a donar la raó al Consell. En aquesta ocasió el jutjat va anul·lar la llicència d’obres concedida pel consistori per a la construcció de la promoció d’habitatges, contra la qual l’ajuntament ha presentat aquest recurs, que el TSJB finalment ha desestimat.