Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El VI Challenge Escolar de Ciclisme promogut per Esports del Consell de Mallorca es farà aquest diumenge a Palma

El VI Challenge Escolar de Ciclisme promogut per Esports del Consell de Mallorca es farà aquest diumenge a Palma

(28/01/2020)

La cursa, que permet la participació d’infants principiants i aficionats, recorrerà 1,8 km del passeig Marítim, dins del circuit professional consolidat.

Avui ha tengut lloc a la Misericòrdia la presentació del VI Challenge Escolar de Ciclisme, que es celebrarà el pròxim diumenge 2 de febrer al passeig Marítim de Palma, una carrera promoguda per l’àrea d’Esports del Consell de Mallorca, que permet que ciclistes primerencs participin en un circuit de rellevància internacional, amb un recorregut propi. 

A l’acte han assistit el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears (FCIB), Fernando Gilet, i el director general d’Unisport Consulting, Manolo Hernández, organitzadors de la prova. Els tres han coincidit en la importància de promoure aquest esport des de la base, a través dels clubs i de les competicions que permeten consolidar l’esport des d’edats primerenques.

L’etapa escolar es desenvoluparà al llarg d’un circuit urbà d’1,8 km i s’emmarca en la quarta etapa del XXIX Challenge Ciclista Mallorca, en el marc de l’arribada del Trofeu Platja de Palma. La carrera tindrà la línia de sortida al moll de les Golondrines del passeig Marítim de Palma i disposarà d’un recorregut fins a l’Auditorium i després tornarà al punt d’origen.  

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat la importància que «els nins i nines visquin aquesta experiència única amb els seus ídols com a exemple». Així mateix, ha descrit la carrera internacional com «un focus desestacionalitzador turístic, i un Challenge 365 graus, que cobreix zones de Mallorca diferents amb les quatre etapes, a mode de tour natural, i amb la cursa en edat escolar com un valor afegit familiar». El president de la FCIB, Fernando Gilet, per la seva banda, ha ressaltat el valor d’incloure una etapa de ciclistes en edat formativa, «com aspecte clau, no només per sumar punts en els campionats escolars, sinó perquè fan realitat el somni de compartir el circuit amb els professionals».

Aquesta cursa adreçada a principiants completa un dia de ciclisme en el qual correran diferents categories base: cadet (19,8 km), infantil (12,6 km), alevins (7,2 km) i promeses (900 m), una jornada que preveu reunir X.XXX en l’edició 2020. Les inscripcions encara es poden fer fins el 30 de gener, a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.
 

A les 11 h, cadets........................... 11 voltes (19,8 km)
A les 11.35 h, infantils .............................7 voltes (12,6 km)
A les 12 h, alevins...............................4 voltes (7,2 km)
A les 12.20 h, promeses.........................1/2 volta (900 m)
A les 12.30 h, principiants......................... 1 volta  (1,8 km)