Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El porc, de Raymond Cousse, el clàssic contemporani francès, arriba al Principal 

El porc, de Raymond Cousse, el clàssic contemporani francès, arriba al Principal 

(13/04/2022)

Es podrà veure a la Sala Petita divendres 15 i dissabte 16 d’abril

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper cap de setmana dues funcions del muntatge teatral El porc, original de Raymond Cousse, que arriba de la mà de la companyia Minut 1 Teatre en una adaptació signada per Chus Martín i Santi Celaya.

El porc és una obra basada en el text de l'any 1976 Stratégie pour deux jambons de Raymond Cousse estrenada a França el 1979 i que es va convertir en l'obra francesa més representada al món als anys 80.

Dirigida per Santi Celaya, El porc es representarà a la Sala Petita el divendres 15 a les 20 hores i el dissabte 16 d’abril a les 20 hores.

Interpretat per Pedro Orell, es tracta d’un monòleg teatral en el qual un porc ens explica en primera persona com és la seva vida, la seva infantesa al camp, la relació amb el porquer i els records que té dels seus pares i germans. Ell té clar que el seu únic objectiu a la vida és servir d'aliment als humans i que el seu sacrifici és la base de la seva existència.

Durant la presentació de les funcions, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, ha celebrat que amb aquest títol es pugui «donar suport a companyies emergents com Minut 1 Teatre, amb una obra clàssic del teatre contemporani francès que, a més, és la primera vegada que es representa en català».

Pedro Orell, que durant prop més d’una hora, interpreta a un porc en un exigent monòleg ha explicat que «és una obra que parla de moltes coses, de la vida i la mort, de la nostra societat i les seves contradiccions, però parla sobretot sobre la solitud. De com una persona aïllada pot pensar que controla el seu destí però que en el fons sap que no és així».

Orell també ha tengut paraules d’elogi cap a Santi Celaya, que l’ha dirigit en aquest monòleg, «amb qui m’he sentit acompanyat en tot moment i que, al mateix temps, m’ha donat llibertat per actuar».

A més del muntatge teatral El porc, el Teatre Principal ha programat per al dissabte 16 d’abril a les 20 hores el concert d’Ovella negra, un recital on el jazz i el lindy hop es fusionarà amb la tradició mallorquina.

Podeu recupera la roda de premsa aquí.