Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els actes de la Diada de Mallorca 2019 fan una aposta per la inclusió, la defensa de la identitat pròpia i el feminisme

Els actes de la Diada de Mallorca 2019 fan una aposta per la inclusió, la defensa de la identitat pròpia i el feminisme

(16/12/2019)

Avui s'ha presentat en roda de premsa el cartell i programa de la Diada, amb activitats gratuïtes i familiars des del dia 20 de desembre fins al 3 de gener

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de presidència, Teresa Suárez, han presentat avui migdia el programa d'actes de la Diada de Mallorca 2019, emmarcada en la diada del poble de Mallorca, el dia 31 de desembre.

Durant la roda de premsa s'ha desvetllat el programa d'actes i la imatge institucional d'aquesta edició. «És una imatge i un programa que ens connecten amb el passat i amb el futur, cap a la Mallorca que volem; Igualitària, feminista progressista, oberta, inclusiva i que ha de respectar el dret de totes les persones» ha expressat la presidenta Catalina Cladera. «D'una banda, obrim el Consell de Mallorca perquè volem apropar la institució insular a tothom i, de l'altra, celebram la identitat que ens uneix com a poble, el model de Mallorca que volem, i la Diada ha de servir per refermar aquesta identitat», ha apuntat la Presidenta.

«La festa de la Diada té sentit si hi participa el màxim de gent possible. No són els nostres actes, sinó els del poble de Mallorca», ha apuntat la consellera de Presidència, Teresa Suárez, qui ha convidat tothom a visitar la pàgina web a on s'hi pot consultar el programa complet i des d'on inscriure's a algunes de les activitats programades conselldemallorca.cat/diada

El programa d'actes de la Diada de Mallorca 2019 s'inicia el dia 20 de desembre amb la inauguració d'una exposició sobre Aurora Picornell a la seu del Consell, i s'allarga fins al dia 3 de gener. S'han organitzat activitats gratuïtes, per a totes les edats i familiars. Destaquen el concert del dissabte 21 a Porreres amb les actuacions d'Anegats, La Gran Orquesta Republicana, Roba Estesa i El Diluvi; contacontes a deu municipis de Mallorca; una ballada popular a Manacor; activitats esportives i d’aventura. A més, s’han incrementat respecte anys anteriors les activitats organitzades als edificis més emblemàtics del Consell, com són la seu de Palau Reial i La Misericòrdia, on s’hi duran a terme visites teatralitzades, contacontes, ludoteca i jocs infantils; així com visites al Museu Krekovic i Museu de Mallorca.

Com a novetat s'inclouen també al programa d'actes visites guiades a càrrec de la Presidenta, consellers i conselleres als edificis de Palau Reial i a Misericòrdia.

A banda d'aquestes activitats, el programa també incorpora els actes institucionals de la Diada de Mallorca. L'acte central serà diumenge dia 29 a les 19 hores al Teatre Principal de Palma, que enguany per primera vegada inclou el lliurament dels Premis Mallorca Cultura de Creació Literària 2019 i els Premis Mallorca Fotografia. L'acte, d'entrada lliure i gratuïta, el presentaran la periodista i escriptora Llucia Ramis i l'actriu Agnès Llobet, serà emès en directe per IB3 Televisió i per la web del Consell de Mallorca.

El programa es completa amb altres actes institucionals com l'ofrena al rei Jaume II i la participació del Consell de Mallorca la festa de l'Estendard del dia 31 de desembre.

 

Vídeos

Roda de premsa de presentació del programa de la Diada