Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els ajuntaments presenten 473 sol·licituds per a accedir al Pla d'Obres i Serveis promogut pel Consell de Mallorca

Els ajuntaments presenten 473 sol·licituds per a accedir al Pla d'Obres i Serveis promogut pel Consell de Mallorca

(12/06/2024)

Aquesta convocatòria d'ajudes, per als anys 2024 i 2025, recull el compromís de l'equip de govern de «potenciar el municipalisme i dinamitzar l'economia local»

Els ajuntaments de l'illa han presentat un total de 473 sol·licituds d'actuacions per a acollir-se al Pla d'Obres i Serveis (POS), promogut pel Consell de Mallorca, que compten amb una aportació global de la institució insular de 39,7 milions d'euros per als exercicis 2024 i 2025.

Es tracta d'inversions orientades a actuacions municipals com a pavimentació de carrers, xarxes de clavegueram, punts verds, construcció de parcs o infraestructures esportives o educatives, entre d’altres.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat l'esforç de la institució insular per «complir el compromís de l'equip de govern d'apostar pel municipalisme, duplicant les inversions de 9,5 milions concedides el 2023, i permetre que siguin els municipis mateix que decideixin els projectes que volen dur a terme en funció de les seves necessitats, fet que redundarà a millorar la qualitat de vida dels ciutadans».

Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha assenyalat que «aquest pla, dotat amb gairebé 40 milions d'euros per part del Consell de Mallorca, suposa un impuls a l'economia local. La novetat d'aquesta convocatòria és escurçar els temps i accelerar el pagament de les subvencions, en reduir-se de 2 mesos a 30 dies hàbils la tramitació».

Tipus d'actuacions

Així, entre les 473 actuacions presentades pels ajuntaments en figuren 59 que es refereixen a pavimentacions de carrers i soterraments, 37 a projectes relatius a ornamentals i rehabilitació; 26 d'instal·lacions esportives; 24 relatives a accessibilitat; 15 d'enllumenat públic o 9 de zones verdes i parcs.

A més, s'han presentat un total de 231 projectes i direcció d'obres, 30 actuacions de compra (solars, edificis o vehicles), 9 projectes per a la millora de xarxes d'aigua potable i 4 plans de protecció civil, entre d’altres.

La consellera Pilar Amate ha conclòs la seva intervenció dient que «ja s'han revisat totes les sol·licituds presentades al Pla d'Obres i Serveis i està previst que el mes de juliol els ajuntaments ja disposin del pressupost per dur a terme les diferents propostes presentades».

D'acord amb el compromís amb els ajuntaments, l'equip de govern destinarà als municipis prop de 80 milions d'euros d'inversió als POS en aquesta legislatura. Es complirà així l’objectiu d'enfortir les corporacions locals i potenciar el municipalisme.