Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els ajuts que atorguen conjuntament Govern, Consell i ajuntaments ja han beneficiat més de 3.000 negocis o treballadors autònoms de Mallorca

Els ajuts que atorguen conjuntament Govern, Consell i ajuntaments ja han beneficiat més de 3.000 negocis o treballadors autònoms de Mallorca

(10/07/2021)

Els sectors econòmics de 20 municipis de l’illa ja han cobrat 6,5 milions d’euros en ajudes directes, que continuen obertes a ajutsmallorca.com

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha abonat avui altres 1.109.200 euros als sectors econòmics de diferents municipis, que se sumen als 5.425.700 euros que s’havien pagat en setmanes anteriors. Aquests recursos corresponen a les ajudes directes convocades gràcies a l’aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions per mor de la covid-19 en en el teixit empresarial local (restauració, comerç, transport, cultura, oci i altres sectors afectats). 

La partida més alta pagada avui és per a sol·licituds realitzades per sectors econòmics de Palma (1.006.000 euros), però també han rebut pagaments els negocis d’Alcúdia (39.000), Manacor (27.000), sa Pobla (21.000) i Binissalem (16.200).

De moment, aquests ajuts s’han abonat a 3.038 negocis o treballadors autònoms. Tanmateix, moltes de les convocatòries continuen obertes a ajutsmallorca.com. De fet, s’han pagat un total de 6.534.900 euros, però cal tenir en compte que les convocatòries dels 22 municipis sumen 15.584.053,34 euros.

Aquests 22 municipis són: Palma (a qui li corresponen 7,67 milions del total), Alcúdia (4 milions), sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem. 

El pressupost de totes aquestes ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern balear i dels ajuntaments, al qual cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %), a excepció dels casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els ajuntaments han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics. El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme tramita i atorga les ajudes de manera àgil.