Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els alumnes-treballadors del projecte Sa Tanca inicien les tasques de repoblació forestal als boscos de Son Amer

Els alumnes-treballadors del projecte Sa Tanca inicien les tasques de repoblació forestal als boscos de Son Amer

(16/10/2017)

La repoblació es duu a terme amb teix, saüc, boix, marfull i salze, espècies autòctones que han vist minvada la seva població de manera molt considerable

Un cop arribades les primeres pluges de la tardor, el grup d’alumnes del Projecte mixt d’ocupació i formació, Sa Tanca de Son Amer han començat les tasques de repoblació dels boscos de la finca pública de Son Amer, a Lluc. Des de ja fa uns anys, les persones participants en aquests projectes mixtos de formació i ocupació duen a terme feines de repoblació amb l’objectiu d’augmentar la biodiversitat de la flora, amb la introducció de flora autòctona en indrets boscosos on gairebé s’ha extingit. Algunes de les espècies utilitzades per enriquir la flora dels boscos són el teix, el saüc, el boix, el marfull i el salze. Els alzinars de la Serra varen patir durant moltes dècades l’empobriment de la vegetació degut a la sobreexplotació de la fusta pels carboners i a la pastura desmesurada del bestiar.       

Els deu alumnes-treballadors participants es troben a la recta final del projecte i aprofiten al màxim per continuar formant-se i treballar d’acord amb els objectius d’aprenentatge dels certificats de professionalitat AGAR0309 Activitats auxiliars en conservació i millora de forests i AGAX0208 Activitats auxiliars en agricultura. Amb aquesta formació, els treballadors i treballadores de Sa Tanca afronten l’experiència d’assolir la qualificació i les competències necessàries per afrontar amb èxit el repte d’aconseguir un lloc de feina en la vida real.

El projecte Sa Tanca de Son Amer està gestionat pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el finançament de la Conferència Sectorial.