Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca fan 78 actuacions a causa del mal temps

Els Bombers de Mallorca fan 78 actuacions a causa del mal temps

(04/12/2019)

Les inundacions i les esllavissades han obligat a fer talls de circulació a diverses carreteres de l’illa.

El cos dels Bombers de Mallorca ha fet 78 actuacions a causa de la pluja i del mal temps d’anit passada. La major part han estat buidatges d’aigua i neteges a vies públiques, però també han intervingut en dos incendis i un ensorrament. El mal temps ha obligat a tallar diverses carreteres i a actuar d’emergència en algunes vies.

Les actuacions més destacades dels Bombers de Mallorca han estat un incendi a un habitatge de Llucmajor, un altre foc a un transformador de Santa Maria i un esfondrament de la teulada d’una casa a Inca. La resta d’intervencions han estat de caràcter més lleu: 54 buidatges d’aigua, 13 sortides per dur a terme tasques de neteja a la via pública i vuit actuacions per talls de corrent.

 

Talls de carreteres

El mal temps i les inundacions han obligat a tallar diverses carreteres de l’illa. A les 13:30 hores es manté tancada l’Ma-3017, la carretera que uneix sa Cabaneta amb la carretera vella de Sineu, per acumulació d’aigua i per esllavissades de pedres. L’Ma-3120, la carretera entre Sencelles i Inca, també està tallada pel desbordament del torrent de Solleric. Tampoc no es pot circular per l’Ma-3020, carretera de Santa Maria a Sencelles, entre els quilòmetres 1,7 i 3 per inundacions. 

També s’ha tallat el transit a l’Ma-3433, la carretera des Murterar, i a l’Ma-3200, la carretera que va de Montuïri a Lloret de Vistalegre. Per l’Ma-3300, que uneix Sineu amb Petra, tampoc es pot circular, tot i que és permès el pas dels camions.

A les 13:30 encara estaven tancats els passos inferiors de la Ma-15, carretera de Manacor, al punt quilomètric 7, a l’alçada de la Casa Blanca, al punt quilomètric 9, abans d’arribar a Algaida, i al camí de les Bateries a Son Ferriol.

D’altra banda, els serveis d’emergències de carreteres han hagut d’actuar a la carretera Ma-10 per la caiguda d’un pi i també al túnel de sa Mola, però les incidències ja estan solucionades i no han afectat la circulació. També s’han fet actuacions puntuals a diferents carreteres d’Alaró, Binissalem, Bunyola, Esporles, Llubí, Manacor, Palma, Santa Eugènia i Santa Maria per acumulacions d’aigua i esllavissades de pedres i terra.