Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca han fet 92 actuacions a causa del mal temps

Els Bombers de Mallorca han fet 92 actuacions a causa del mal temps

(04/12/2019)

Cinc trams de carreteres de l’illa continuen tancats per inundacions i esllavissades

El cos dels Bombers de Mallorca ha fet 92 actuacions a causa de la pluja i del mal temps. La major part han estat buidatges d’aigua i neteges a vies públiques, però també han intervingut en dos incendis i un ensorrament. El mal temps ha obligat a tallar diverses carreteres i a actuar d’emergència en algunes vies.

Les actuacions més destacades dels Bombers de Mallorca han estat un incendi a un habitatge de Llucmajor, un altre foc a un transformador de Santa Maria i un esfondrament de la teulada d’una casa a Inca. La resta d’intervencions han estat de caràcter més lleu: 66 buidatges d’aigua, 16 sortides per dur a terme tasques de neteja a la via pública i vuit actuacions per talls de corrent.
 
Talls de carreteres
El mal temps i les inundacions han obligat a tallar diverses carreteres de l’illa. Ara mateix continúen tancades la carretera de Es Murterar (Ma- 3433) pel desbordament del torrent de Sant Miquel i el pas inferior de Can Alorda a la carretera de Manacor (Ma- 15). Tampoc es pot circular a la carretera de Sa Cabaneta a la carretera vella de Sineu (Ma- 3017) i la de Sineu a Sant Joan (Ma- 3232) i segueix tallada al tránsit, a l’alçada del quilòmetre 5, la carretera que uneix Inca i Sencelles (Ma- 3120) pel desbordament del torrent de Solleric.

Cap a l’horabaixa s’ha pogut restablir el trànsit a altres vies que han hagut de ser tancades de manera temporal com ara,  l’Ma-3020, que connecta Santa Maria amb Sencelles, i a l’Ma-3200, de Montuïri a Lloret de Vistalegre. També s’ha restablert per complet la circulació a l’Ma-3300, que uneix Sineu amb Petra.

Els serveis d’emergències de carreteres del Consell han actuat també a la carretera de la Serra de Tramuntana (Ma-10) per la caiguda d’un pi i també al túnel de sa Mola de Sóller. A més, s’han fet actuacions puntuals a diferents carreteres d’Alaró, Binissalem, Bunyola, Esporles, Llubí, Manacor, Palma, Santa Eugènia i Santa Maria per acumulacions d’aigua i esllavissades de pedres i terra. S'hi han registrat altres incidències a Sa Casa Blanca (Ma- 15) i al camí de les Bateries a Son Ferriol (Ma- 15)