Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca modernitzen el parc mòbil amb set vehicles nous

Els Bombers de Mallorca modernitzen el parc mòbil amb set vehicles nous

(14/10/2022)

Les unitats adquirides són més eficients i tecnològiques, concretament una bomba forestal lleugera, tres furgons d’útils diversos i tres furgons elèctrics d’unitat de personal i càrrega.

La Direcció Insular d’Emergències, depenent del Departament d’Hisenda i Funció Pública, continua reforçant el Servei de Bombers de Mallorca amb la modernització continuada del seu parc mòbil. Avui dematí s’han presentat set vehicles nous més eficients i tecnològics que complementaran la flota actual dels bombers i que els dotaran de millors eines per poder atendre qualsevol emergència.

Els vehicles adquirits són una bomba forestal lleugera (BFL), tres furgons d’útils diversos (FUD) i tres furgons d’unitat de personal i càrrega (UPC), amb un pressupost de 1.250.000 €. Concretament, aquests tres darrers, els UPC, són vehicles totalment elèctrics i esdevenen una aposta decidida de la Direcció Insular per una mobilitat més sostenible que implicarà l’electrificació dels parcs de bombers.

Durant la presentació, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha afirmat que «aquesta inversió permetrà treballar als Bombers de Mallorca molt més preparats, a nivell de vehicles i eines. Crec que professionalitzam molt més el parc mòbil dels bombers i els hi donam major qualitat a l’hora de fer feina. A més de modernitzar la flota, també ampliam i consolidam la plantilla amb la convocatòria de 32 places noves, i milloram les infraestructures, amb l’edificació de parcs de bombers nous a Santanyí, Marratxí i Manacor. Així demostram el compromís del Consell amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i bomberes de Mallorca».

Per part seva, el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha destacat que «la renovació de vehicles dels Bombers de Mallorca és un eix principal del Departament. L’adquisició de vehicles elèctrics implica l’electrificació dels parcs de bombers i l’inici d’una aposta per la mobilitat sostenible i el compromís amb els objectius de reducció d’emissions de CO2 establerts al Pla Director d’Eficiència Energètica del Consell de Mallorca 2022-2030».

Set vehicles nous

Entre els vehicles nous hi ha una bomba forestal lleugera (BFL). El camió forestal, un Mercedes Unimoc 219, està destinat a l’extinció d’incendis de vegetació. Gracies al seu tamany reduït i les seves capacitats 4x4, té una gran mobilitat i adaptabilitat pels camins forestals. A més, està dotat amb un dipòsit de 2.000 litres i unes bombes d’impulsió combinada d’alta i baixa presió. El vehicle també incorpora mesures d’autoprotecció, com cortines de protecció a la cabina, un sistema de respiració autònoma pels tripulants del vehicle a l’interior de la cabina i ruixadors perimetrals d’aigua.

També s’han adquirit tres furgons d’útils diversos (FUD). Són tres Mercedes Sprinter pesants destinats al transport de material de rescat i salvament, tot tipus de material d’excarceració per als accidents de trànsit i material per a treballs verticals. Tot el material que transporten aquests vehicles és elèctric amb bateries, el que permet una gran autonomia de moviment. Els furgons disposen de connexió d’arrecanda ràpida, que permet que les bateries estiguin permanentment endollades i que, quan el vehicle inicia la marxa, es desconnecten automàticament. Els furgons també disposen d’un sistema d’il·luminació nocturna per aquelles intervencions que ho requereixen.

Completen l’adquisició de vehicles tres unitats de personal i càrrega (UPC) totalment elèctrics. Són tres furgonetes Toyota Proace destinades a tasques de transport de material logístic entre la prefectuta i els parcs de bombers. Són vehicles totalment elèctrics amb una autonomia aproximada de 300 km, respectuosos amb el medi ambient i que substituiran vehicles antics i més contaminants.

La modernització del parc mòbil dels Bombers de Mallorca se suma a les actuacions que du a terme la Direcció Insular d’Emergències, encaminades a consolidar la feina iniciada en aquesta legislatura. Entre les accions, destaca la inversió en infraestructures noves, com ara la reforma integral del parc de Manacor, el parc nou de Santanyí i la reagrupació del Servei en la futura prefectura de Marratxí.

També, a l’actualitat es culmina el procés d’ampliació i consolidació de la plantilla dels Bombers de Mallorca amb la convocatòria del major procés d’oposició dels darrers 15 anys, amb 32 places noves. S’acredita així el compromís ferm del Consell per la millora continuada d’un servei essencial per a la ciutadania.

Vídeos

Zutano