Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca rescaten un excursionista al Penyal del Migdia

Els Bombers de Mallorca rescaten un excursionista al Penyal del Migdia

(13/02/2016)

El Grup de Muntanya de Sóller ha hagut d'usar tècniques de ràpel per rescatar-lo al peu d'una paret vertical.

Els Bombers de Mallorca han rescat avui un excursionista extraviat a la zona del Penyal del Migdia. Aproximadament a les 12:37 hores, els bombers del Consell foren avisats que un home de nacionalitat estrangera s'havia perdut en aquesta contrada de la Serra de Tramuntana. La boira ha dificultat l'operatiu malgrat que el mateix excursionista havia facilitat les seves coordenades mitjançant un sistema de missatgeria instantània de telèfon mòbil.

 

En un primer moment s'activa el Grup de Muntanya de Sóller i també s'incorporen a la recerca el GREIM, personal de la Direcció General d'Emergències, la Policia Local de Sóller i els voluntaris de Protecció Civil de Sóller. L'helicòpter de la Guàrdia Civil també s'ha activat a la zona però a causa de les condicions adverses de vent i boira s'ha hagut de retirar.

 

El Grup de Muntanya de Sóller el localitza a la zona del Penyal del Migdia al costat d'una paret vertical. Els efectius dels Bombers de Mallorca han baixat fins a l'excursionista usant tècniques de ràpell cap a les 14:04 hores. Posteriorment, l'han pujat cap a dalt de la paret vertical per traslladar-lo en un vehicle del GREIM que es trobada a la carretera que porta al cim del Puig Major. L'excursionista no presentava cap tipus de ferida ni lesió.