Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers del Consell de Mallorca adquireixen 10 nous vehicles

Els Bombers del Consell de Mallorca adquireixen 10 nous vehicles

(01/10/2018)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font i la directora insular d'Emergències, Paola van Gent han presentat, a la finca pública de Raixa, els vuit nous vehicles de transport mixt lleuger (TML) i els dos furgons de salvament de muntanya (FSV) adquirits per part dels Bombers de Mallorca. Aquestes noves dotacions mòbils es troben totalment equipades i presenten la màxima ergonomia i seguretat per a donar un servei de qualitat davant qualsevol emergència.

Pel que fa a la distribució dels vehicles els vuit TML es destinaran un a cadascun dels parcs del servei de bombers de Mallorca (Inca, Calvià, Llucmajor, Manacor, Artà, Felanitx, Sóller i Alcúdia) i els dos furgons FSV als parcs territorial ubicats a d’Inca i Sòller des d’on treballen els especialistes en rescat a muntanya del servei. L'adquisició d'aquests nous vehicles ha suposat una inversió de 571.362 euros.

El president del Consell, Miquel Ensenyat ha destacat que “la utilitat d’aquests nous vehicles és múltiple gràcies a la seva polivalència com a unitat de transport de persones i materials”. El president de la institució insular ha explicat que “aquests nous efectius també podran intervenir en emergències com puguin esser salvaments, accidents de trànsit i recerca de persones desaparegudes en entorns rurals”. "Vehicles com els que presentam avui són molt necessaris per un servei de bombers com el del Consell de Mallorca ja que la seva carta de serveis conté una gran diversitat d’actuacions que més enllà dels vehicles propis de l’extinció d’incendis requereix vehicles multifuncionals. La innovació que aporten aquests nous vehicles millorarà especialment la seguretat dels bombers en les seves actuacions", ha puntualitzat Ensenyat.

Per la seva part, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha assegurat que "la seva incorporació reforça tot l'operatiu dels Bombers de Mallorca per als pròxims anys”. Font també ha afirmat que “per tal de respondre a les necessitats i al treball en xarxa coordinat que desenvolupen tots els parcs de bombers era necessària aquesta adquisició”.

 

Pla de renovació de la flota del Servei de Bombers

Per la seva part, la directora insular d'Emergències, Paola van Gent, ha anunciat que dins del pla de renovació de la flota iniciat al 2016 amb la incorporació de tres BRP (Bomba Rural Pesada) i dels vehicles que avui es presenten, en els propers mesos s’incorporaran tres camions BRP mési vuit UMJ (vehicles de prefectura) de cara a l'any 2019, el seu departament té la intenció d'adquirir nous vehicles amb l'objectiu de renovar i millorar la flota actualment existent als parcs de bombers del Consell de Mallorca.

Dades tècniques dels nous vehicles TML:

-Toyota hilux

-Cabina doble

- Tracció 4x4

-Caixa de carrega posterior tancada amb hard top de fibra

-Cabrestant davanter

-Capacitat de càrrega superior a 3 tn

- Longitud 5,26m amplada 1,83m alçada 1,83m

 

Vehicles de rescat FSV

-Toyota hilux: carroçat a mida per al Servei de Bombers de Mallorca

-Bípode per rescat vertical des del vehicle

-Tres lliteres de rescat (espais confinats, barrancs i barqueta)

-Balsa plegable amb rems

-Equipament sanitari: Farmaciola, oxydoc, fèrules,...

-Material divers per escalada i barranquisme