Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els museus municipals s’obren a les famílies i als joves a través de dos projectes educatius amb el programa «La tardor als museus»

Els museus municipals s’obren a les famílies i als joves a través de dos projectes educatius amb el programa «La tardor als museus»

(11/09/2015)

Hi participen 7 museus d’Inca, Sa Pobla, Pollença, Alcúdia, Palma i Manacor amb activitats que es desenvolupen els dissabtes matí durant els mesos de setembre a desembre. El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, destaca l’esforç de col•laboració que es fa per acostar el món dels museus a la gent.

«Els museus continuen sent llocs poc coneguts, destinats a turistes i visites escolars. Per això, ens esforçam en oferir espais i activitats més properes, més dinàmiques i que creïn un nexe amb el nostre entorn». Són paraules de Maria del Mar Gaita, directora del Museu Krekovic i tècnica de la Secció de Museus del Consell que resumeixen l’esperit que impulsa el programa «La tardor als museus» i que, en aquesta segona edició, oferirà dos projectes educatius dissenyats conjuntament entre diferents museus municipals de Mallorca i la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell.

 «Estic molt content de presentar aquests dos projectes», assegura el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, perquè són «una manera d’acostar el món dels museus a la gent, d’actuar en xarxa per enriquir projectes oferint activitats que converteixen els participants en els veritables protagonistas de l’acció creativa». I és que, des del pròxim 19 de setembre i fins al 5 de desembre, els diferents museus participants oferiran activitats emmarcades en dos programes: Fent camí, pensat com a activitat adreçada a famílies amb infants i Grafits adreçat principalment als joves, en una doble vessant històrica i contemporània. S’elaboraran, per exemple, grafits efímers fets amb molsa.

 Les activitats són gratuïtes i combinen el caràcter lúdic amb un component educatiu amb l’objectiu de donar a conèixer els diferents museus i les col·leccions que contenen. Se celebren els dissabtes al matí, d’11 a 13 hores. I seguiran el calendari següent:

 Fent camí (4 museus, 41 km, 48 minuts)

Museu del Calçat i de la Pell (Inca): 19 i 26 de setembre 

Museu Sa Pobla-Can Planes: 17 i 24 d’octubre

Sa Bassa Blanca-Fundació Yannick i Ben Jakober: 31 d’octubre i 7 de novembre

Museu de Pollença: 28 de novembre i 5 de desembre

 Grafits

Els grafits de Bellver, un viatge emocional: Museu d’Història de la Ciutat-Castell de Bellver, del 29 de setembre al 12 d’octubre

Els grafits als barris de la Soledat i Nou Llevant, imatges de vida quotidiana: Museu Krekovic-Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca, del 26 d’octubre al 8 de novembre

Els grafits del Museu d’Història de Manacor-Torre dels Enagistes, una memòria col·lectiva: Museu d’Història de Manacor, del 9 al 22 de novembre