Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els partits polítics amb representació al Consell de Mallorca i EAPN-Illes Balears signen el Pacte per a la Inclusió Social

Els partits polítics amb representació al Consell de Mallorca i EAPN-Illes Balears signen el Pacte per a la Inclusió Social

(07/05/2015)

La presidenta Maria Salom ha destacat la importància d’aquest acord que té com a objectiu aconseguir «un futur millor en què hi hagi menys gent necessitada a la nostra terra»

Els partits polítics amb representació al Consell de Mallorca i la Xarxa per la Inclusió Social EAPN-Illes Balears han signat avui el Pacte per a la Inclusió Social, en un acte celebrat a la seu de la institució insular.

 

L’objecte del document rubricat avui és doble, per una banda, millorar les condicions de vida de les persones en situació de pobresa i d’exclusió social i, per l’altra, facilitar i enfortir les activitats de les entitats socials que treballen amb aquests col·lectius.

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha valorat com a «tremendament important» la signatura d’aquest pacte ja que «per unanimitat dels partits polítics i del sector que fa feina en l’àmbit de la pobresa ens posam d’acord per fer feina per un futur millor en què hi hagi menys gent necessitada a la nostra terra».

 

Per assolir aquests objectius d’actuació, les parts signants s’han compromès a introduir al Consell de Mallorca tot un seguit d’actuacions orientades a la inclusió social de les persones en situació de pobresa i exclusió social, a més de la simplificar i facilitar la relació entre la institució insular i les entitats socials que treballen amb aquests col·lectius.

 

La presidenta de la Xarxa per la Inclusió Social, Margalida Jordà, ha assegurat que «per arribar als nostres objectius necessitam el diàleg, el consens, els pactes i la voltant de les persones que exerceixen el poder polític». Per aquest motiu,  davant un possible escenari polític diferent després de les eleccions, Jordà ha demanat a totes les formacions polítiques que puguin tenir en un futur representació al Consell que se sumin a aquest Pacte i treballin al llarg de la propera legislatura en les línies que s’han marcat.

 

Per fer el seguiment de l’aplicació dels compromisos i el grau de compliment, així com dels resultats i les possibles variacions i  modificacions, es document signat contempla la creació d’una Comissió de Seguiment integrada per representants de tots els grups polítics del Consell de Mallorca i  representants de la Xarxa, que es reunirà periòdicament a petició de qualsevol de les parts. 

 

El Pacte per a la Inclusió Social ha estat signat pels portaveus dels grups polítics amb representació a la institució insular, Miquel Vidal (PP), Jaume Garau,  (PSIB-PSOE), Joan Font (MÉS) i per la presidenta de la Xarxa per la Inclusió Social, Margalida Jordà.