Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Petrelvutardos guanyen la I Mallorca Birding Race

Els Petrelvutardos guanyen la I Mallorca Birding Race

(23/10/2016)

El conseller Cosme Bonet ha fet entrega dels premis de la I Mallorca Birding Race, que ha consistit en una marató d’observació d’aus que ha durat 24 hores. Els Petrelvutardos, equpi gallec, han estat els guanyadors amb 114 punts, només un punt més que el segon classificat.

La primera Mallorca Birding Race ha finalitzat amb la victòria dels gallecs Petrelvutardos amb 114 punts, sobre els segons classificats amb 113 punts, els Rarebird Spain de Catalunya. En tercera posició, trobam l’equip holandès The Flying Dutchmen que han obtingut 106 punts. Després del pòdium, han quedat els Mallorca Team, els Scanbird (Dinamarca) i els Falcons Cabrerencs (Mallorca).

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha estat l’encarregat de concedir els premis als guanyadors i ha agraït la participació de tots els equips. Segons Bonet, “la marató també serveix per donar a conèixer el patrimoni natural de la nostra illa i ens permet arribar a nous sectors turístics que són més sostenibles i responsables amb el nostre entorn”. A més, el conseller ha destacat que és la primera marató d’observació d’aus que es fa a Espanya on hi competeixen equips nacionals i internacionals.

A l’entrega de premis, que s’ha duit a terme a la Colònia de Sant Jordi, també hi han participat la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard; el batle de Ses Salines, Bernat Roig, i altres representants dels ajuntaments que han col·laborat amb la Mallorca Birding Race.

Aquesta marató és una iniciativa que pretén potenciar el turisme ornitològic. Un tipus de turisme sostenible que ve a Mallorca fora de la temporada alta. La Mallorca Birding Race ha estat organitzada des del Departament d’Economia i Hisenda i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alcúdia, Calvià, Muro, Pollença i Ses Salines.

La birding race va començar el passat divendres a Calvià a partir de les 24 hores, moment en què els concursants podien començar a observar les aus. 24 hores després, es donava per finalitzada la competició i els equips varen fer arribar els llistat d’aus. Una vegada comptats el total d’aus que han trobat els distints equips, es va donar a conèixer el guanyador i, avui al matí, s’han entregat els premis.