Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els serveis d’emergències i de manteniment del Consell de Mallorca ja han fet més de 120 actuacions per mor de la DANA

Els serveis d’emergències i de manteniment del Consell de Mallorca ja han fet més de 120 actuacions per mor de la DANA

(15/08/2024)

Els Bombers de Mallorca i les brigades de Carreteres no han aturat de fer feina des d’ahir migdia

Els Bombers de Mallorca i les brigades de Carreteres del Consell de Mallorca continuen actuant per solucionar totes les incidències produïdes per la DANA que està patint des d’ahir Mallorca. Avui ja s’han fet 75 intervencions i des que va començar el mal temps ja són més de 120 les actuacions fetes pels serveis d’emergència i manteniment de la institució insular.

Fins ara, els serveis d’emergència i de carreteres del Consell de Mallorca han treballat de manera intensa a 20 municipis: Andratx, Banyalbufar, Campos, Calvià, Esporles, Felanitx, Inca, Llubí, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Marratxí, Petra, Porreres, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sencelles, ses Salines, Sóller i Son Servera. Avui han actuat una cinquantena d’efectius entre bombers i operaris de les brigades de Carreteres.

Les brigades de Carreteres avui han fet unes 45 intervencions, majoritàriament inundacions a carreteres o retirar arbres, branques o parets de pedra que havien caigut a la via. S’ha hagut de fer servir maquinària pesant per retirar les pedres de grans dimensions. Els municipis més afectats són els de la zona de Manacor i la zona nord de Mallorca, especialment Sóller. S’ha hagut de tallar el trànsit a la Ma-3320 de Manacor a Petra, però ja està reobert, y a la Ma-4015 de Manacor a Cala Romàntica i la Ma-6040 de Campos a la Colònia de Sant Jordi, que encara romanen tancades.

Els Bombers de Mallorca han fet avui 30 actuacions arreu de l’illa i han desplaçat 17 bombers i 11 vehicles. El municipi més afectat ha estat Manacor, però també s’ha actuat a Banyalbufar, Felanitx, Llucmajor, Petra, Porreres, Sencelles, ses Salines i Sóller. La majoria d’incidents han estat esgotaments d’aigua i neteges d’arbres i branques que han caigut a la carretera, però també s’han fet dos rescats de vehicles i dos rescats de persones. Al migdia, els bombers també han hagut d’evacuar els 29 passatgers del tren de la línia Palma-Manacor, a l’altura de Petra. El tren havia quedat atrapat perquè la via estava inundada. Per sort no hi ha hagut ferits.

Els Bombers de Mallorca i les brigades de Carreteres continuen en alerta per solucionar tots els incidents que es puguin ocasionar a causa de la DANA.